Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Letní úroda ve skleničce. Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na topinky či těstoviny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 738 kJ / 5 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,00 g |
Tuky | 277,40 g |
Vláknina | 210,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,63 g |
Sůl | 46,00 g |
Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.
Krok 2: K rajčatům přisypeme cuketu pokrájenou na menší kostky, cibuli na plátky a papriku na nudličky. Zeleninu dochutíme solí, cukrem a hořčicí. Přidáme olej, promícháme a pod poklicí podusíme společně asi 5 - 7 minut.
Krok 3: Pokud chceme mít zeleninovou směs pikantnější, přidá nasekané chilli papričky nebo feferony.
Krok 4: Pokud jsme milovníky luštěnin, můžeme do směsi přisypat i fazole. Zhruba půl kilogramu fazolí, předem uvaříme doměkka a po uvaření scedíme, propláchneme a necháme okapat. Do zeleninové směsi přisypeme krátce před koncem dušení, aby se se zeleninou společně provařily.
Krok 5: Takto připravenou zeleninovou směs nandáme v horkém stavu do čistých, suchých sklenic cca 1,5 cm pod okraj. Otřeme hrdla sklenic dočista a pevně zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme 10 minut při 85-90 °C.
Krok 6: Po vychladnutí uložíme do temna (sklep, komora) a odebíráme dle potřeby. Po otevření uchováváme v lednici.
Zveřejněno 7. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2M3v
Moje poznámka
Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2M3v
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 sekundami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 20 minutami
Plněné ořechy
Handour před 31 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 56 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
zeleninova smes pod maso,
smes paprika cuketa recept,
sterilovaná zelenina recepty,
cuketa sterilovaná pod maso,
sterilovaná směs cuketa,
zeleninová směs,
rajčata papriky pod maso recepty
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr,
olej,
chilli paprika čerstvá,
fazole
Komentáře