Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové borůvkové mufiny s křupavou vločkovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 12ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 714 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny18,19 g
Tuky105,62 g
Vláknina5,90 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy142,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi. Krok 2: Do muffinové formy a papírových košíčků dáme po lžíci těsta, borůvek a drobenky. Krok 3: Pečeme na 200’C do zlatova cca 15minut.

Zveřejněno 9. 8. 2019

Poznámka autorky srettka

Drobenka s ovesnými vločkami má zase jiný rozměr a je velice chutná a křupavá.

Inspirovala jsem se s drobnými úpravami receptem od paní Ivany Mařákové a muffiny jsou luxusní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové borůvkové mufiny s křupavou vločkovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q1Gr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové borůvkové mufiny s křupavou vločkovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q1Gr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

srettka: A ted si jen tak z legrace predstavte rok 1992 , kdy jsem si zaplatil za vysetreni .

Juraj Horak: My hodně nakupujeme v Německu. Je tam přeci jenom i trošku jiný sortiment, aby to neměla dcera pořád na jedno kopyto. Chleby doma nepeču, protože mi to nejde. Upeču všecko, ale chleba a rohlíky mi nejdou. Respektive upeču je, ale vadí mi že rychle ztvrdnou. Pak už to dcera jíst nechce a pečivo z mrazáku taky ne. Takže chleby, bagety, housky a tak prostě kupujeme.
Jinak jsem tady netušila, že ve slupkách rajčat je gluten. Naštěstí rajčatům dcera moc nedá.

Eja57: Kukurice urcite ne .Tam je spise problem jako u soji zda , neni geneticky modifikovana . Mozna stejne jako vetsina mate rada rajcata . Nastesti je gluten pouze ve slupce . Tedy klasicky narezat na spici do krize , zalit varici vodou 1-2 minuty a sloupnete ho za par vterin . Konec koncu , kdyz zavarujete doma leco bez chemie je to lepsi bez te tenke slupky , ktera leze mezi zuby .

srettka: Samozrejme u ditete je zacatek o to horsi , ze mate obavy aby jste nekde neudelala ani malou chybicku . Hlavni je , aby cela rodina presla na bezlepkovou dietu , aby se necitilo jine . Jinak i kdyz je uz sortiment siroky je trosku problem najit tu spravnou mouku . Pokusy a pokusy na zacatku . Napr . dobre knedliky varene ve vode u mne jedine Mantler . Chleba Promix-CH o nicem , Promix-T super . A staci obycejna lacina pekarnicka z Li..u . Oplatky Celihope vhodne i pro tehotne zeny / kyselina listova atd . Na zeleninu odovidam Eja57 .

Juraj Horak: kukuřice????

Juraj Horak: je mi jasné, že to dříve museli mit celiaci složité a dost těžké. A mají můj hluboký obdiv.Dcera je na dietě asi 7 let a na začátku jsem byla ztracená. Dnes už mi její dieta přijde běžná a nestresuje mě to.
Zelenina s glutenem? Tak to opravdu netuším.

srettka: Samozrejme mohu souhlasit . Otazkou zustava kolik se toho sejde v 1000 g potraviny . EU je benevolentni 20 mg/kg . Australie povoluje 10 mg/kg . Zacinal jsem , kdyz pojistovna neproplacela vysetreni a krevni testy jako ted neexistovaly . Nebyly oplatky , ted koupite bezne smesi na chleb , buchty atd. atd . Mnozi lekari ani o teto nemoci neuvazovali . Nastesti je to za nami . Tenkrat byly zacatky tezke , dnes zadny problem . Jinak , vite , ktera zelenina obsahuje gluten ?

Juraj Horak: kontaminace celiakii nevadi, jen alergici musí byt ve střehu.

Je treba uvest vyrobce bezlepkovych ovesnych vlocek . Ten ve specielne vyhrazenych prostorech zpracovava pouze oves . U vetsiny ovesnych vlocek dochazi ke křizové kontaminaci ve vyrobe , tedy tam , kde se zpracovavaji i jine obilniny. Jinak oves gluten neobsahuje .

yanull: :yes:
Já znám ještě jiný trik - máslo nechat rozpustit v rendlíku, vychladnout, přidat sypké suroviny na drobenku a vidličkou promíchat, načechrat.....

yanull: tak to musím vyzkoušet :yes: taky se ráda toho matlámo patlámo zbavím:-)

Eja57: S dovolením přidám radu začínajícím kuchařkám. Nikdy mě nebavilo strouhat máslo, takže do misky dám, jako zde, sypké suroviny, část mouky nahrazuji někdy mletými vlašskými ořechy a nakonec přidám máslo a pokud je čerstvé voňavé sádlo, tak i to. Vše mezi sebou "projedu" metlami a je hotovo ;-) A ještě lepší je miska s krytem, kam se dovnitř dají dát metly, ale i bez něj to jde, jen nesmíte mixér na plné otáčky ;-)
Při zpracování v dlaních se mi zdá, že se vše na ruce patlá, takhle se toho nemusíme ani dotknout a drobenka je i pěkně načechraná. Zkuste, ulehčuji si práci, jak to jde ;-):-K

Drobenku s vločkami taky dělám a můžu dosvědčit, že je fakt výborná:yes: a ještě přidat tenké plátky mandlí ....

Tématické fráze:
bezlepkové recepty, bezlepková drobenka, vločková drobenka, bezlepkova.drobenka, drobenka s vločkami, bezlepkova posypka, bezlepková žmolenka, mufinky bezlepkové

Suroviny:
máslo, cukr třtinový, vejce, prášek do pečiva, borůvky, vločky ovesné, mouka rýžová, máslo, cukr třtinový, skořice mletá

Přidat fotografie receptu