Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alsaský cibulový koláč, kynutý v chladu

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 327 kJ /
2 229 kcal
Bílkoviny39,52 g
Tuky151,50 g
Vláknina18,04 g
Cholesterol 173 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,19 g
Sacharidy171,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Všechny suroviny smícháme, mouku přidáváme postupně. Těsto je hotové, když se přestane lepit na okraj mísy. Poté jej necháme cca 2 hodiny i déle v lednici (ideálně v igelitovém pytlíku, ale necháme mu trochu prostoru, bude kynout). Krok 2: Rozehřejeme troubu na 250 C.
Slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme na troše oleje společně na pánvi do zesklovatění cibule.
Do zakysané smetany zamícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Krok 3: Těsto rozválíme a poté rukama roztáhneme na plech, který před tím potřeme olejem – chce to trpělivost, nejde to lehce, ale výsledek stojí za to. Zakysanou smetanou potřeme těsto, posypeme slaninou s cibulkou a dáme péct, dokud okraje těsta nezezlátnou (cca 10 minut). Krok 4: Podáváme čerstvě vytažené z trouby jako slanou pizzu, případně při pokojové teplotě k bílému vínu nebo pivečku.

Zveřejněno 10. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč, kynutý v chladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1OJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč, kynutý v chladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1OJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

taddy1: :-) Nedivím sa, že ti to doma zmizne bleskove, je to ozaj :yes::yes::yes:

tejaja: Děkuji za přidání fotek, jsou pěkné a názorně ukazují postup. Já jsem zatím ten koláč vyfotit většinou zapomněla a nebo nestihla. Už jak se dopéká, mám frontu domácích jedlíků za zády a koláč ještě horký zmizí během chviličky. Ovšem jako normální ženu mě to, pochopitelně, těší <3

Až teraz došlo na tento koláč. Cibuľu mám rada, tak som si pochutnala. Cesto pekne vykyslo a dobre sa s ním pracovalo. Dávam do obľúbených, koláč je výborný. :yes:;-)

taddy1: Ďakujem, určite vyskúšam. ;-)

tejaja: Těsto má být silné cca 1/2 cm - jako na pizzu. Na tvaru v podstatě nezáleží, já osobně dělám na plechu obdélníkový, ale určitě kulatý bude hezký a lépe se bude porcovat na pravidelné trojúhelníčky.

Mám rada slané koláče a tento recept sa mi pozdáva. Dávate cesto na okrúhly alebo klasický obĺžnikový plech? Neviem, aké má byť cesto vysoké.

Tématické fráze:
alsasky cibulovy kolac, alsaský cibulový koláč z kynutého těsta, cibulové koláčky kynuté

Suroviny:
voda, mléko, olej olivový, droždí, cukr, sůl, mouka hladká, smetana zakysaná, slanina anglická, cibule, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu