Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bublanina-jednoduchá

Léto má řada z nás spojené s čerstvým ovocem a skvělými pečenými moučníky. Bublanina patří mezi známou klasiku, kterou pečeme během celého roku, nejen v létě. Sladké těsto a kyselkavý rybíz tvoří dokonalou dvojici.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bberi bberi

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 522 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy628,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny uvedené suroviny (kromě ovoce) smícháme a vlijeme na připravený plech. Krok 3: Na těsto nasypeme rovnoměrně ovoce (rybíz, třešně, višně, meruňky). Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Hotové pocukrujeme a podáváme.

TIP: Jak zpracovat rybíz

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina-jednoduchá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGZJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina-jednoduchá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGZJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Ačkoli nemám ráda tyto lehlé a ke všemu hrnkové recepty, tak jsem ho na základě pozitivních komentářů zkusila. Jako chuťově dobrá bublanina, pro ty, co hledají něco rychlého a jednoduchého, tak vlastně úplně super recept. Je dobrá i třetí den. Ačkoli jsem byla skeptická, tak se fakt povedla.
Pozn. Místo klasického cukru jsem tam dala třtinový a ještě med, navíc jsem tam dala citrónovou kůru, skořici bych příště vynechala a dala jsem kupu ovoce (rybíz, červené a žluté maliny, ostružiny). Dělala jsem na klasickém velkém plechu a těsta bylo až moc (máme rádi málo těsta a hodně ovoce).

Děkuji všem za milé komentáře, jsem ráda,že vám chutná.:-)

Ala787: Moc děkuji

Petra Dvor.: Děkuji moc

AnnaP4: Moc děkuji

sedlaci: Moc,děkuji, jsem ráda.:-)

Lhotovi2019: Moc děkuji,to mě těší.:-)

Pecu už 5 plech a vždy je vynikající.

Velmi dobrá bublanina. Letos jsem pekla poprvé s červeným rybízem a všem i dětem moc chutnala. Zítra upeču jen pro nás červeným a černým rybízem.

Moc dobrá.

Výborná bublanina<3

Rychlé, jemné, dobré.

Přidávám foto, je to výborné <3.

Chutná buchta, použitý plech 30 x 20, aby byla buchta vysoká. Přidáno 5 ks meruněk.

Zrovna peču tak uvidím jak to vyjde

Tématické fráze:
rybízová bublanina, rybizova bublanina hrnickovy recept, bublanina s rybízem, hrnková buchta s rybízem, hrníčková bublanina s rybízem, rybizova bublanina hrnickova, bublanina rybízová, rybizova bublanina recept, rybizova bublanina s drobenkou, bublanina s červeným rybízem, rybízová buchta, recept na rybizovou bublaninu, ribízová bublanina, rybízová bublanina hrnková, rybizova buchta s drobenkou, rybízová bublanina s drobenkou na plech, výborná rybízová bublanina, hrnková bublanina, rychla rybizová bublanina, hrnková bublanina s rybízem

Suroviny:
mouka polohrubá, olej, cukr, mléko, prášek do pečiva, skořice, vejce, ovoce

Přidat fotografie receptu