Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bublanina-jednoduchá

Léto má řada z nás spojené s čerstvým ovocem a skvělými pečenými moučníky. Bublanina patří mezi známou klasiku, kterou pečeme během celého roku, nejen v létě. Sladké těsto a kyselkavý rybíz tvoří dokonalou dvojici.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bberi bberi

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 522 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy628,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny uvedené suroviny (kromě ovoce) smícháme a vlijeme na připravený plech. Krok 3: Na těsto nasypeme rovnoměrně ovoce (rybíz, třešně, višně, meruňky). Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Hotové pocukrujeme a podáváme.

TIP: Jak zpracovat rybíz

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina-jednoduchá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGZJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina-jednoduchá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGZJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Ačkoli nemám ráda tyto lehlé a ke všemu hrnkové recepty, tak jsem ho na základě pozitivních komentářů zkusila. Jako chuťově dobrá bublanina, pro ty, co hledají něco rychlého a jednoduchého, tak vlastně úplně super recept. Je dobrá i třetí den. Ačkoli jsem byla skeptická, tak se fakt povedla.
Pozn. Místo klasického cukru jsem tam dala třtinový a ještě med, navíc jsem tam dala citrónovou kůru, skořici bych příště vynechala a dala jsem kupu ovoce (rybíz, červené a žluté maliny, ostružiny). Dělala jsem na klasickém velkém plechu a těsta bylo až moc (máme rádi málo těsta a hodně ovoce).

Děkuji všem za milé komentáře, jsem ráda,že vám chutná.:-)

Ala787: Moc děkuji

Petra Dvor.: Děkuji moc

AnnaP4: Moc děkuji

sedlaci: Moc,děkuji, jsem ráda.:-)

Lhotovi2019: Moc děkuji,to mě těší.:-)

Pecu už 5 plech a vždy je vynikající.

Velmi dobrá bublanina. Letos jsem pekla poprvé s červeným rybízem a všem i dětem moc chutnala. Zítra upeču jen pro nás červeným a černým rybízem.

Moc dobrá.

Výborná bublanina<3

Rychlé, jemné, dobré.

Přidávám foto, je to výborné <3.

Chutná buchta, použitý plech 30 x 20, aby byla buchta vysoká. Přidáno 5 ks meruněk.

Zrovna peču tak uvidím jak to vyjde

Tuhle dobrotu jsme si doma oblíbili a dnes se do její přípravy vrhl manžel. Zvládl to na 1, neslutečně si pochvaluje jednoduchost a rychlost přípravy:-8
Za pět minutek byla v troubě, baví nás oba, pro nečekané návštěvy značka ideál. Navrch dáváme šlehačku a je to famózní <3

:yes::yes::yes: Super ! Dělala jsem kombinaci maliny - rybíz a bylo to úžasné. Skořice jsem taky dala víc než špetku .... <3

Vyzkoušela jsem ji.. je rychlá a výborná,děkuji za recept.:-)

Luxusní, lehoučká:-p

:-)zatim dobry :-)

Tak na pohled vypadá dobře.Snad i chuť bude podobná pohledu.Jen jsem ji nepekla 20 minut,ale skoro dvakrát tolik.Ale to je detail

Ňááám :-O Výborná, jednoduchá, rychlá. Dělala jsem se švestkama:yes:

ahoj, jde to udelat i s olivovym olejem?nebude to na skodu? diky za odppoved. Jhttp://www.toprecepty.cz/recept/6114-rybizova-bubl...

Jarmila: s olivovým olejem bych to nedělala,má specifickou chuť

dneska vecer jsem ji tez upekla. Se vsim vsudy trvalo vse 35 minut. A tak se mi to libi. :yes:;-). Je vyborna.
Jinak jsem dala cerveny rybiz a boruvky. Mam toho velky plech, takze 1/2 vezmu do prace. ;-)

Tak ju mám už v troubě, voní pěkně, těšíme se na ní :-p

Moc děkuji za recept,tato bublanina je výborná,dala jsem té skořice trochu víc a mňam..akorát by mě teda ženy zajímalo,co máte za plechy já z této dávky naplnila zapékací mísu a k tomu jsem pro úspěch přidělala plech,ale z trojité dávky :-))

Verča: Plech mám 30x40 cm

Tak jsem bublaninku právě vytáhla z trouby a vypadá teda moc pěkně. A jak voní... Díky za recept :-) :yes:

verca: prášek do pečiva

co to je prdopeč

Rychlá, výborná s jakýmkoliv ovocem, moje dcera ji ohodnotilajako nejlepší ze všech typů bublanin :):-8

Tématické fráze:
rybízová bublanina, rybizova bublanina hrnickovy recept, bublanina s rybízem, hrnková buchta s rybízem, hrníčková bublanina s rybízem, rybizova bublanina hrnickova, bublanina rybízová, rybizova bublanina recept, rybizova bublanina s drobenkou, bublanina s červeným rybízem, rybízová buchta, recept na rybizovou bublaninu, ribízová bublanina, rybízová bublanina hrnková, rybizova buchta s drobenkou, rybízová bublanina s drobenkou na plech, výborná rybízová bublanina, hrnková bublanina, rychla rybizová bublanina, hrnková bublanina s rybízem

Suroviny:
mouka polohrubá, olej, cukr, mléko, prášek do pečiva, skořice, vejce, ovoce

Přidat fotografie receptu