Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňské špagety s vínem

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

andelina andelina

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 332 kJ /
2 708 kcal
Bílkoviny170,38 g
Tuky26,47 g
Vláknina41,05 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 613 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy396,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a také orestujeme, třeba dvě minuty. Krok 2: Maso vyklopíme na pánev, rozprostřeme vařečkou, osolíme a lehce opepříme. Maso necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 3: Až všechno maso zhnědne, přilijeme víno. Necháme zredukovat (odpařit alkohol) asi 5 minut a poté můžeme přilít protlak. Pánev přikryjeme pokličkou a 15 minut necháme pod pokličkou bublat. Krok 4: Dochutíme cukrem a solí. Přidáme bazalku. Pokud je omáčka ještě hodně řídká, necháme odkryté vařit do požadované konzistence.

Zveřejněno 11. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňské špagety s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JBLD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňské špagety s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JBLD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Uvařila jsem podle tohoto receptu a omáčka je výborná, přidala jsem česnek a vařila jsem cca 1,5hodiny. Aby se vyvařila šťáva a zůstala jen hustá omáčka, je to výborný ! :-!:yes:

Do Bolognese patri i rapikaty celer a vari se dlouho a pomalu, dokud nedela varecka v panvi tzv. brazdicku. Casto se zjemnuje i pridanim mleka v prubehu vareni ( Marcella Hazan, velka ikona italske kuchyne). Dvacet minut je fakt malo.

Tématické fráze:
boloňská omáčka s vinem, boloňské špagety s červeným vinem, boloňské špagety s červeným s vínem, boloňské špagety cervene vino, bolonske spagety s vínem, boloňske špagety vino, bolonská omáčka na červeném víně, boloňská omáčka, recepty.cz boloňské, boloňská omáčka s červeným vínem, omáčka na špagety s červeným vínem, spagety recept s vinem, hovězí mleté na špagety s červeným vinem

Suroviny:
cibule, maso hovězí mleté, víno červené, těstoviny špagety, mrkev, protlak rajčatový, sůl, cukr, pepř, olej, bazalka čerstvá, sýr

Přidat fotografie receptu