Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizonový prívarok na dva způsoby

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 556 kJ /
372 kcal
Bílkoviny0,35 g
Tuky41,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon očistíme - oloupeme, vydlabeme - a nakrájíme na hranolky či jiné tvary jak to z létajícího talíře lze. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme patizon, osolíme, přiklopíme a dusíme, dle potřeby podlijeme horkou vodou. Stačí 10 minut, nechceme kaši. Krok 2: Přidáme nasekaný kopr, dle chuti ocet, zahustíme světlou jíškou.
V této fázi polovinu oddělíme a podáváme s plátky dušeného hovězího na česneku již bez další přílohy (obrázek 2.) Krok 3: Do druhé poloviny přidáme smetanu, prohřejeme a ev. ještě dochutíme, podáváme s novými bramborami vařenými ve slupce (obrázek 1.)

Zveřejněno 15. 8. 2019

Poznámka autorky Eja57

Patizon je taková opomíjená zelenina, všude cukety. Ale je moc dobrý. Ten "prívarok" je v uvozovkách úmyslně, slovenské gazdinky by mne možná nepochválily :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonový prívarok na dva způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m5Bp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonový prívarok na dva způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m5Bp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

tejaja: Ďakujem pekně:-K
K prívarku jistě klobáska, špekáček, volské oko...možností je hodně, je to takové univerzální jídlo...
I proto jsem chtěla ukázat, že ze stejného základu lze udělat dvě úplně jiná jídla. Klasika se smetanou a bramborem a prívarok ještě bez smetany s dušeným hovězím - s tím sosem z toho masa :yes:

Evička, prečo nepochválili a prečo úvodzovky? ;-) Ono to prívarok je. Už som tu niekoľkokrát písala, že cuketa sa nehodí na všetko. Na prívarok rozhodne tekvica alebo patizón. Takže ja osobne chválim. :yes::yes:;-)
Len doplním, že ku prívarku môže sa podáva´ť aj volské oko,. akékoľvek dusené mäso, opečený špekáčik alebo u nás sa podával aj na kolieska nakrájaný špekáčik, ktorý sa prehrial na orestovanej cibuli s mletou paprikou a trošku podliatou vodou. Nechá sa to prejsť varom. ;-)

Tématické fráze:
prīvarok z patizonu, patizonový bramborák, recept na patizonový bramboráky, prīvarok patizon, patizonový karbanátek, patizonovy gulas s kuřecím masem, patizonovy gulas

Suroviny:
máslo, sůl, kopr čerstvý, jíška světlá, ocet, smetana 12%, česnek, brambory rané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu