Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 682 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud nemáme, tak cukrový sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a cukru a necháme vychladit. Můžeme připravit sirupu více, např. z 300 ml vody a 300 g cukru krupice a sirup budeme mít v chladničce vždy k dispozici. Sladí se s ním i studené nápoje.
Krok 2: Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena.
Krok 3: Rozmixujeme, lze použít sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše podle chuti. Některý meloun je sladší, jiný méně.
Krok 4: Rozmixovaný meloun dáme do nižší dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Je lepší mrazit nižší vrstvu. Zhruba co 45 minut směs promícháme a opět vložíme do mrazničky. Ze začátku stačí na míchání třeba lžíce, ale později promícháváme vidličkou. Snažíme se ale nechat ledové krystaly trochu hrubší, nerozbíjíme je úplně najemno. Celková doba přípravy je kolem 4,5-5 hodin.
Krok 5: Granitu podáváme v menším hrníčku, je to úžasné letní osvěžení.
Zveřejněno 15. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Moje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 5 minutami
Plněné ořechy
Handour před 16 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 41 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 49 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 54 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
meloun vodní,
sirup cukrový,
šťáva citronová
Komentáře (4)