Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)

Italové se bez rajčatového suga neobejdou, neboť tvoří základ italských rajských omáček. Recept je vhodný k těstovinám, když je zahuštěný tak jako základ na pizzu, nebo ho můžeme použít jako základ k masovým směsím.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min Bez doby 20 minut sterilizace

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava, Bez doby 20 minut sterilizace)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 518 kJ /
841 kcal
Bílkoviny10,27 g
Tuky55,88 g
Vláknina16,55 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy66,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata, celer, mrkev a oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky. Krok 2: V kastrole rozehřejeme olej, zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata, bazalku, za občasného míchání asi hodinu dusíme. Krok 3: Poté omáčku rozmixujeme, propasírujeme a necháme ještě 30 minut necháme vařit. Krok 4: Poté přidáme cukr a sůl podle chuti a zjemníme máslem. Krok 5: Hotovou omáčku naplníme do zavařovacích sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a zavaříme asi 20 minut na 80 °C.

TIP: Sugo: italská rajčatová omáčka s bazalkou - jak ji připravit

Zveřejněno 16. 8. 2019

Poznámka autorky janatka

Inspirace Emanuele Ridi.

Rajčata se urodila, tak zpracovávám, jak se dá. Poměr upravuji podle sebe, někdy dám více rajčat čerstvých i bazalky, mrkve jsem dala více. Já použila do rajské polévky, moc nám to chutnalo. Použít se může na pizzu, těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xgQJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xgQJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

janatka: v pohodě, mně to jen přišlo divné;-):-)

maris: já to viděla na jiných stránkách a tak to tam bylo popsané, ale už jsem to přepsala.;-)

jirholu: jo jo, tak já to přepíši:-D

janatka: tak jo, díky za odpověď :-8

maris: Podle receptu je to tak v originále ( sugo sugo ).

casino: Takto mě inspiroval recept podle kterého jsem to připravovala. Psala jsem, že jsem přidala více čerstvým rajčat a bazalka je tam takto cítit také a nám to tak chutná.

Eja57: Ano, myšleno jeden stonek.

Prosím - "1 řapíkatý celer" tím je myšleno??? Stonek??? Celý řapíkatý celer má skoro kilo...

Sugo sugo ? Nemá to být třeba sugo pomodoro ;-):-8

"Rajčata se urodila, tak zpracovávám, jak se dá."
No, když se urodilo, tak proč tam vůbec cpete konzervovaná rajčata? To je máte zadarmo??
Bazalka se zpravidla (kvůli zachování vůně) dává do sklenic až před zavařováním :-)

Tématické fráze:
rajske sugo, sugo do sklenice, rajčatová omáčka sugo, co jo pomodoro, omáčka sugo, rajská ze suga, sugo rajská omáčka, rajčatove sugo s mrkví, sugo recept 6kg rajčat , 6kg paprik, originál italská sugo na pizzu recept, original sugo na pizzu recept, sugo recept, pomodoro do zavařovací sklenice, rajská omáčka sugo recepty, polevkova rajčata, sugo z konzervovaných rajčat, rajčatové sugo mrkev celer rajčata, domácí pomodoro z vlastních rajčat, rajčatové sugo

Suroviny:
rajče loupané, rajče, cibule, mrkev, celer, olej olivový, bazalka čerstvá, máslo, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu