Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)
Italové se bez rajčatového suga neobejdou, neboť tvoří základ italských rajských omáček. Recept je vhodný k těstovinám, když je zahuštěný tak jako základ na pizzu, nebo ho můžeme použít jako základ k masovým směsím.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,27 g |
Tuky | 55,88 g |
Vláknina | 16,55 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 66,51 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgQJ
Moje poznámka
Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgQJ
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 1 hodinou
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 8 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 8 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 10 hodinami
Tématické fráze:
rajske sugo,
sugo do sklenice,
rajčatová omáčka sugo,
co jo pomodoro,
omáčka sugo,
rajská ze suga,
sugo rajská omáčka,
rajčatove sugo s mrkví,
sugo recept 6kg rajčat , 6kg paprik,
originál italská sugo na pizzu recept,
original sugo na pizzu recept,
sugo recept,
pomodoro do zavařovací sklenice,
rajská omáčka sugo recepty,
polevkova rajčata,
sugo z konzervovaných rajčat,
rajčatové sugo mrkev celer rajčata,
domácí pomodoro z vlastních rajčat,
rajčatové sugo
Suroviny:
rajče loupané,
rajče,
cibule,
mrkev,
celer,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
máslo,
cukr,
sůl
Komentáře (13)
No, když se urodilo, tak proč tam vůbec cpete konzervovaná rajčata? To je máte zadarmo??
Bazalka se zpravidla (kvůli zachování vůně) dává do sklenic až před zavařováním