Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře "impregnované" česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH

Tento lahodný recept kombinuje šťavnaté kuřecí maso s intenzivní chutí česneku. Pokrm můžete připravit několika způsoby, každý má své kouzlo a výsledkem je vždy dokonale propečené maso, které se rozpadá na jazyku a je prostoupené vůní česneku.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min čas závisí na způsobu pečení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, čas závisí na způsobu pečení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 082 kJ /
737 kcal
Bílkoviny4,13 g
Tuky74,94 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 137 mg
Sodík 808 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy10,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kuře rozdělíme na 4 díly a po obou stranách vždy pečlivě potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme asi 1/2 hodiny stát a pak teprve dáme na pekáč s na kostičky nebo na plátky nakrájenou slaninou a máslem. Krok 2: Nejdříve podlijeme několika lžícemi vody, dusíme, pak teprve pečeme. Během pečení jednotlivé porce obracíme a poléváme šťávou. Tímto způsobem můžeme kuře připravovat v troubě, remosce, v tlakovém hrnci i v pomalém hrnci. Krok 3: Při přípravě kuřete v tlakovém hrnci: povrch ochuceného kuřete hned polijeme rozpuštěným máslem a slaninou, podlijeme vodou a upravujeme asi 20 minut. Krok 4: V pomalém hrnci: na dno dáme ochucené kuřecí díly a ty poklademe plátky másla a slaniny, podlijeme nejvýše 2 lžícemi vody (kuře pustí svojí šťávu, které je většinou dost - průběžně kontrolujeme). Zapneme na druhý stupeň (high) a pomalíme asi 2,45-3 hodiny.

TIP: Jak správně upéct kuře, aby bylo šťavnaté a s křupavou kůžičkou

Zveřejněno 17. 8. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Snadný a rychlý recept pro každého, kdo nemá právě moc času stát u plotny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře "impregnované" česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DvBB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře "impregnované" česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DvBB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jednoduché a vynikající. Vařili jsme v pomalém hrnci. :-K

MamlajdaD: Anička, nie je to suché, len to treba polievať šťavou. Možno troška viac práce s tým, ale je to skutočne chutné. Piekla som najprv zakryté alobalom, potom som odkryla, nech to naberie trocha farby. Pekný večer ti prajem. :-);-)

tejaja (moderátorka): Terezko, ty jsi neskutečně hodná, žes tento recept vyzkoušela, moc ti za to děkuji! :-K:-D Mám radost, že to kuřátko chutnalo. :-8 Ani já nedělávám celé kuře, jedla bych to několik dní. ;-) Z prsíček bez kůže jsem to nikdy nezkoušela, já bych měla obavu, že by to bylo moc suché, ale ty jsi šikovná a zvládlas to i z těch prsíček, super! :yes: Za fotky děkuji na tisíckrát, jsou pěkné jako vždy! :yes:<3 Měj se hezky a buď stále zdráva! :yes::-K:-K:-K

Urobila som len prsíčka, pretože celé kura je nad moje pomery. :-D Robila som v rúre, je to jednoduché a chutné. :yes:;-)

Tématické fráze:
kuře v tlakacu, kuřecí stehna v tlakaci

Suroviny:
kuře, česnek český, máslo, slanina, sůl

Přidat fotografie receptu