Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie387 kJ /
93 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky0,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku najemno nakrájenou, po chvilce očištěné a na větší kusy nakrájené hřiby, špetku tymiánu, trochu pepře. Přiklopíme a dusíme do ideální konzistence hub - "na skus". Pokud je nutno, tak podlijeme trochou vařící vody. Krok 2: Dáme vařit těstoviny - v tomto případě 9 minut. Krok 3: K podušeným houbám přidáme parmezán a trochu smetany, necháme sýr rozpustit do konsistence husté omáčky, dle chuti ev. přisolíme. Přidáme scezené těstoviny, promícháme, na požadovanou hustotu ev. upravíme trochou vody z vaření těstovin. Podáváme ihned.

Zveřejněno 19. 8. 2019

Poznámka autorky Eja57

Je to velmi nefotogenické - což je jistě z velké části moje chyba, ale velmi dobré. Těstoviny můžete použít jakékoli, ale tyto "šnečky" byly hlavní inspirace...(tito šnečci byli...ale těstoviny jsou neživotné - já jen, že abych tu nebyla za analfabeta....)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RN4L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RN4L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

jen tam pěkně nech svůj originál :-O, já přidala jen proto, abys viděla, jak to u mě dopadlo:-)

Lenunka: je mi ctí a potěšením, že chutnalo....
I bych vyměnila Tvoje krásné foto za svoje, ale za a) to neumím a za b) jsou to jiné těstoviny i jiné houbičky:-K

tak dneska konečně uvařeno k večeři - je to výborné :yes: :yes::-), hříbky pořád nemám, tak jsem použila hnědé krémové žampiony a přidala jsem malinko šťávy z citronu. Dovoluji si přidat foto :-):-K

Eja57: Tak ste ma s tými cestovinami navnadila :) . Kúpila som taliansku semolínu a idem skúsiť spraviť domáce cestoviny. Mama voľakedy dávno tiež robievala domáce. Som celkom zvedavá čo sa mi podarí vytvoriť, lebo kilo semolínovej múky stálo 6,30€ čo je cca. 158,- CZK no a to je za 1 kg múky teda dosť.

tak jsem koupila v Lidlu čerstvé pappardelle (ty co píšeš neměli) a zítra jdu na to :-):-K:-K...jen nemám hříbky, ale žampiony, v Polabí pořád nic :-(

Eja57: no za tu cenu, aby jeste nebyly dobre :) ale pokud rikas, ze za to stoji, tak je vyzkousim

SilviaD: Já taky Barilla, dobré, ale tyhle jsou ještě mnohem lepší...teda taky cenově:-( ....dostupnost nevím, já je objevila v novinkách na Rohlík.cz ( využívám Rohlíka na víkendové nákupy - absolutně čerstvé ovoce a zelenina až pod nos, výběr čerstvých bylinek, ryby a drůbež v kvalitě nesrovnatelné s běžnou produkcí...)

Eja57: Tento druh som u nás ešte nevidela. Popozerám. Ja väčšinou kupujem značku Barilla. Tie nám chutia.

SilviaD: Děkuji:-K
Je to hodně o kvalitě těstovin - tyhle Pastificio dei Campi jsem objevila náhodou a jsou to opravdu nejlepší sušené těstoviny, které jsem kdy jedla - i jen tak ochutnat uvařené jsou moc dobré. Vyrábějí i různé jiné tvary, všechno je jen tvrdá pšenice...

Možno fotogenicky nevzhľadné ale chuťovo musia byť veľmi dobré. U nás sú cestoviny veľmi obľúbené.

Chválím jídlo i pravopis :yes::-K Mnoho receptů se šneky jsem tu opravovala do "neživotného rodu" ;-)

Eja57: Těstoviny s houbami nemohou zklamat, ;-):-8 no a se smetanou a parmazánem, to musí být dobrota! :-D :yes::-! Zdravím!:-K

Tématické fráze:
hřibkovo sýrová omáčka, trotole

Suroviny:
těstoviny, houba hřib, cibule šalotka, máslo, tymián, sůl, pepř, sýr parmazán strouhaný, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu