Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč v dortové formě

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: podle velikosti nakrájených kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 344 kJ /
6 057 kcal
Bílkoviny97,14 g
Tuky308,93 g
Vláknina51,50 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 556 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy685,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky opereme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháváme celá vejce, špetku soli, rum a kokos (3 lžíce kokosu odebereme na vysypání dortové formy). Mouku promícháme s práškem do pečiva a střídavě ji s mlékem přidáváme do těsta. Krok 2: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Těsto rozdělíme křížem na 4 díly. Dno zakryjeme vrstvou těsta, položíme na ni vrstvu švestek, pak zase těsto a zase švestky a zase těsto a zase švestky a končíme těstem. Švestky posypeme vždy skořicovým cukrem. Vždy pevně přimáčkneme těsto na švestky, aby tam nebyly vzduchové bubliny, hlavně poslední vrstvu od středu jako u dortu. Krok 3: Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi 70 minut. Po upečení necháme koláč 15 minut ve formě vychladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout.

Zveřejněno 23. 8. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Švestky byly moc velké , tak jsem je nakrájela na malé kousky, malé švestky krájím na půl a dávám slupkou na těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč v dortové formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m5LA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč v dortové formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m5LA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Majkaa: Vždy se mi to propeče, švestky ( musí být tvrdší ) pečlivě osuším papírovou utěrkou, každá vrstva těsta je tenká, pečením nabude, díky prášku do pečiva. Hlavně střed mačkám, aby byl tenčí než na krajích (to si pečlivě hlídám ) a spojený na bokách. Když dám těsto na švestky posypu si ho moukou a pomoučněnou rukou těsto rozmačkám, 40 minut ho peču v troubě na první drážce, pak ho opatrně přendám na druhou drážku, začne -li dříve být zlatý, mám vystřižený kruh z pečícího papíru o 5cm širší než forma, zmačkám ho, pak ho rozdělám a lehce ho dám na formu, jako pokličku. Nesmí se vytáhnout dříve, je dobré spíš nechat ho péct o 10 minut déle. Důležité je vyklopit ho co nejdéle z formy. Kokos v těstě pomáhá těstu sát přebytečnou šťávu, může se ještě lehce každá vrstva posypat. Všichni říkají, že chuťově je to jako švestkové buchty.:-K

zajímavý recept, ale propečou se ty vrstvy těsta?8-(

Tématické fráze:
švestkový koláč, kolace do dortove formy, koláč v dortové ve formě, koláč v dortové forme, švestkový koláč do kolacove formy, koláč do dortové formy, švestkové koláče, kolace do formy recept, koláč v kolacove formě, musi se vysypavat forma na kolace, dortová forma na koláč, koláč do dortové do formy, kolače ve formě, recepty na švestkový koláč, kolace z kokosove mouky

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, rum, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, moučka kokosová, sůl, cukr skořice, švestky

Přidat fotografie receptu