Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalované papriky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 234 kJ /
295 kcal
Bílkoviny20,33 g
Tuky15,88 g
Vláknina2,54 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasucho opečené a pak oloupané papriky zbavíme jádřinců (můžeme do nich vložit plátek šunky nebo dát šunku a stejně velký plátek sýra), osolíme, obalíme v mouce, a rozšlehaném vejci. Krok 2: Osmažíme na rozpáleném oleji, podáváme horké s bramborem a tatarskou omáčkou.

Zveřejněno 25. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KDKz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KDKz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

zujali: Používám světlezelené (někdy se prodávají i žluté) papriky kuželovitého tvaru, většinou se jim v Česku říká "slovenské", ale jinde ve světě je nazývají "bulharské". ;-):-8 Loupání paprik se dělá to proto, aby obalovací suroviny lépe držely na hladkém povrchu paprik. Ale je tady (jako úplně první) komentář od Magdalenky, která papriky neloupe a místo smažení je peče v troubě. Pořád si slibuji, že to zkusím, ale zatím jsem se k tomu nedostala, takže je na každém, chce-li to zkusit bez loupání. ;-):-8 Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

A jaké papriky používáte?

casino: asi je tu řeč o oloupání paprik vcelku určených k plnění apod....a jinak než pod grilem...jde to, ale chce to strávit nějaký čas u plotny plynového sporáku...nad hořák dám kovový rošt, na něj papriky, vedle kastrol, opékám, otáčím, černé hážu do kastrolu a přiklápím poklicí, zapařím, trochu zchladlé sloupnu a očistím...žádný binec nikde nemám, ale je to poměrně otravná činnost....a předem odpovídám na dotaz - jde to jen u paprik slovenského typu, u macatých kulatých to nefunguje.

casino: Nasucho opéct papriky se docela dobře povede, pokud jsou (a ony většinou jsou) na povrchu rovné a hladké. ;-) Když mají nerovný povrch (tak jako na videu) tak se to nepodaří ani svatému. Ten váš návod (třeba na papriky na salát) je naprosto skvělý, to jo! :yes: Ale papriky rozkrájené na tři, čtyři díly zase nenaplníte, takže pro tento recept se tato vaše metoda nedá bohužel použít, škoda. No zapoměla jsem do receptu napsat všeobecně známé zabalení paprik do mikroténového sáčku po opečení, ale to snad každý ví. ;-) Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

"Nasucho opečené a pak oloupané papriky..."
Jeden synovec kterého si žádná Italka ani po abrahámovinách nevzala :-8 opéká papriky přímo na plynu 8-( Sporák je jak od borůvek a lusky pak zbaví toho "uhlí" ve dřezu pod tekoucí vodou :yes:
Najde se tu někdo, kdo ÚSPĚŠNĚ od slupek čistí papriku předem VOLNĚ opékanou (asi na pánvi) :-?
No, ale asi by to šlo na grilu, že :-)
***
https://www.toprecepty.cz/recept/40146-papriky-pec...

Eja57: No máš pravdu, a to Topky prý za videa platí nemalý peníz. To video neodpovídá ani v opékání a oloupání, ani v obalování. Doma ať si to každý dělá podle sebe, jak mu to vyhovuje, ale video by mělo souhlasit s receptem! :-! A receptík je to opravdu chutný. ;-)

MamlajdaD: no ale koukni na video - obalení mouka - vejce - a zas mouka....no fuj, teda s prominutím....
Hezký a dobrý recept a taková pitomost....

Eja 57: Evi, máš pravdu, že video by mělo odpovídat receptu. Ty papriky jsou opravdu málo opečené a řekla bych, že nejsou sloupnuté, na to se moc lesknou, oloupané by tak lesklé asi nebyly. To mi tedy trochu vadí, ale to, jestli jsou nebo nejsou obalené i ve strouhance by mi asi až tolik nevadilo. ;-) To ať si každý udělá podle svého. I když recept je recept a video by mělo odpovídat. Ale pozoruji, že poslední dobou se stížnosti na nepřesná videa občas objevují. ;-) Dík za komentář, :-8 ty máš vždycky dobrý postřeh! :yes: Moc zdravím! :-K:-K:-K

Video je nesmysl....v receptu papriky po opečení SLOUPNEME - ve videu pár puchýřků na pánvi, v receptu po naplnění mouka, vajíčko a na pánev, rozhodně se nic nepíše o mouka, vajíčko a zase mouka ( to opravdu není strouhanka...) jak je ve videu....

recepty73: a zase jsem o něco chytřejší a mohlo mne to napadnout ;-)

recepty73: Je pro mně pocta, když kuchař, který má stovky svých (pěkných) receptů, :yes: uvaří můj receptík. Jsem nadšená a šťastná. :-8:-D Mockrát děkuji za vyzkoušení a za upřesnění některých kroků postupu! Super!:yes: No a z fotografií mám vždycky také velkou radost! ;-):-DDěkuji mnohokrát za uvaření :yes: a na sto tisíckrát za tu moc zdařilou fotografii!<3;-):-D Ještě jednou dík a moc zdravím!:-K:-K

...obalit syrovou plněnou papriku určitě nedoporučuji, protože se z kabátku svléká rychleji, než cokoliv jiného, proto se předem předpéká a svléká;-) , pak už to jde samo;-) skoro:-D
...já jsem je tedy obalil klasicky v trojobalu (ve vajíčku máme rádi jen chlebové smaženky), a protože jsme zmlsaní, tak je i naplnil šunkou se sýrem:-Q;-)

magdalenka: Ten nápad se smaženicí se mi moc líbí.. Já bych to taky neopékala předem, ale naplnila třeba tou smaženicí, pak pevnější trojobal-2x v mouce a vejcích. Dala bych to na pečící, olejem pomazaný papír a každou papriku ještě pokapala olejem a šup s tím do trouby :-D.. Mňam..Už slintám! :-D

magdalenka: Dík za komentář!:-) Právě proto, aby opékání nebylo tak obtížné, se tyhle papriky opečou nenaplněné na suché pánvi, pak naplní a obalí, stačí i jen v mouce a ve vajíčku a kdo chce, tak i ve strouhance. ;-) a znovu se opéká, ale to už netrvá moc dlouho. A kdo nerad pečené v oleji na pánvi, tak si to stejně dá do trouby. ;-):-8 Chce to jen trochu fantazie;-):-D a každý si to udělá podle svého:-8 Moc tě zdravím!:-K

Robila som pokusy so smažením papriky - naplnenú hubovou smaženicou alebo syrom. Plnila som hrubostennú papriku, ale surovú - nie opečenú. Obaľovala som vo vajci, potom v múke, zas vajce a potom strúhanka. Až potom pomalé smaženie v oleji. Upustila som a teraz radšej pečiem v rúre, to smaženie bola na mňa piplačka.:-8
Verím však, že tvoj recept nájde u niekoho realizáciu, nejaký trpezlivejší kuchár ako ja sa nájde.
Pekný deň!

Tématické fráze:
papriky se sýrem obalované, obalovane plněné papriky, papričky obalovane, obalovane papričky, obalovaný špek, papriky recepty

Suroviny:
paprika, vejce, mouka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu