Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

Patříte k těm, kdo milují zavářky v polévce, ale výroba domácích nudlí se vám zdá moc zdlouhavá a pracná? Zkuste připravit drobení do polévky s pomocí kuchyňského sekáčku. Domácí vejce a trocha mouky udělá ve formě drobení v polévce dobrou službu.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 956 kJ /
468 kcal
Bílkoviny20,18 g
Tuky9,56 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy73,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na malé vajíčko přijde 80–100 g mouky, na středně velké 100-120 g mouky. Krok 2: Do sekáčku dáme vajíčko a příslušné množství mouky (nejprve to menší množství) a 20-30 vteřin sekáme. Krok 3: Zpracované těsto se musí samo „rozdrobit“, pokud ne, otevřeme sekáček a když se nám těsto pod nožem trochu zhutní, tak ho rukou nebo vidličkou načechráme. Přidáme dalších 20 g mouky. Ještě malou chvilku sekáme. Krok 4: Strouhání můžeme použít hned čerstvé do polévky, nebo ho můžeme usušit a použít později.

TIP: Zavářky do polévek

Zveřejněno 27. 8. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Je to rychlé a hlavně bez námahy!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrnB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrnB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Mutsynka: Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost, že jsi to znovu zkusila a s úspěchem!;-):-D:-K Je to fakt dobré, já mám tohle strouhání taky do polévek ráda. Tak si to užívej a jestli také pečeš, tak se zcela stejným nebo podobným způsobem dělá i drobenka na moučníky, popal to někdo u tohoto receptu v komentářích! Přeji ti i další úspěchy a radosti!:-K:-D;-):yes: Moc zdravím!:-K:-K:-K

MamlajdaD: Tak byl dneska další pokus. Zkusila jsem to na jiné, silnější mašině a povedlo se :-8 Jupí. Navíc je to strouhání v polévce opravdu výborné. Kupovat už ho nikdy nebudu :-8:yes: Ještě jednou moc děkuju za rady :-K

Mutsynka: Markétko, to je správná odpověď:-D:-8;-):yes::-! Tak přeji hodně zdaru :yes: a zdravím!:-K:-K

MamlajdaD: moc děkuji za odpověď ;-). Určitě to nevzdám a ještě to budu zkoušet. To by bylo, aby se mi to nepovedlo :-D :yes:

Mutsynka: Markétko, tvůj komentář mne překvapil, mrzí mne, že se ti to takhle nepovedlo. :-( Recept zkoušelo spousta lidí, alespoň podle komentářů na to usuzuji a nikomu se to nestalo. Ani mně se to ještě nikdy nestalo. Abych pravdu řekla, nevím, co ti poradit, ani mně nenapadá důvod toho nezdaru. jedině snad, že jsi přidala málo mouky, ono je to podle velikosti vajíčka a množství mouky je spíš jen jako vodítko, je to potřebí přizpůsobit, protože ani malé vajíčko není stejně malé jako jiné, a velká vajíčka nejsou stejně velká. Aby se těsto drobilo, musí si každý množství mouky trochu přizpůsobit, pak se těsto "rozsype" na ty malé strouhánky a pro sekáček to pak už není tak namáhavá činnost, když se mezi těmi kousky prohání. Doufám, že mám pravdu, a jestli dáš receptu ještě jednu šanci, tak přeji, ať se ti zadaří. Ještě mi napadá, jestli nemáš sekáček se slabým příkonem, ale to nevím, jestli by to mohlo být tím způsobené. Přeji ti, aby se ti už vždycky vše dařilo a zdravím!:-K:-K

MamlajdaD: prosím vás, co jsem udělala špatně, že se mi v sekáčku udělala tuhá koule, která se mi nerozdrobila a naopak mi skoro uvařila sekáček? ;-( Udělala jsem vše podle návodu (i přidala mouku). Teď jsem tu kouličku rozstrouhala vzteklá na struhadle 8-(

Veronika.Hrozná: Ono trochu přátelského pošťuchování a legrace nikdy neškodí a v tom předvánočním kalupu je to moc zdravé!:-D:-K:yes: Zdravím!:-K:-K;-)

Veronika.Hrozna: TZB je mmj i obor me dcery, takze jsme prakticky rodina, Verco;-)

MamlajdaD: Uz budu zticha, nic nevim a basta.:yes:

casino: Hele Colombo a proc si myslite, ze sem chodim:-?:-D:-D:-D:-:-D:-D :-Q:yes:

casino: Veronika.Hrozná je technicky zdatná žena, vyplývá to i z jejího profilu. Třeba by uměla (pojednat) i o ručním zabrušování ventilů pomocí lapovací pasty! Také stará metoda. :-)

OT
Veronika.Hrozna:
Týýý brďo:-O:-K
No, vám by asi spíše než vaření šlo svařování, že :-D:-K

casino: Ale tuto technologii, už dneska ani nikdo neumí i když je jednoduchá! Natož , aby věděli, jak se to jmenuje! :-D Prasklý blok motoru, se ovšem pořád dá, takto opravit.:yes:

casino: děkuji! :yes::-K

MilaH: Je to přesně tak, jak píše casino. Pod noži sekáčku jsou "drobečky" takové stlačené, ale nikoliv slepené, stačí je vidličkou načechrat. Posílám hezký vánoční pozdrav!:-K

MilaH: :-K
Temování?
To je původně starý (ale ne zastaralý) výraz ze strojařiny: utlačit, utěsnit, zpevnit pěchováním... :-)

Co to znamena, ze se testo trochu utemuje?? Uz jsem z Ceska 50 let, takze neznam Vase nove vyrazy. Diky za radu.

mata3636: Děkuji za milý komentář. Na babičky bývají hezké vzpomínky, že? :-8:-D Já toto strouhání někdy používám místo tarhoni. ;-) Moc zdravím!:-K

Takéto "strouhání" mala rada moja babka do vianočnej kapustnice. Hovorila tomu Gomboda

recepty73::-K Moc děkuji za vyzkoušení receptu a moc a moc za ty krásné přidané fotky!:yes::-D:-8;-). Jsem moc ráda, že to strouhání ze sekáčku uspělo, mně tahle zavářka taky moc chutná. A je to bez zbytečné dřiny. Ještě jednou moc a moc tisíckrát děkuji za přidané fotky a pochvalu!<3:-K:yes: Zdravím a přeji krásný den!:-K:-K

sikulka7: Děkuji za hezký komentář!:-8 To, co popisujete o babiččinu drobení do polévky je fakt moc zajímavé. :yes: Dokonce si myslím, že by to stálo za zveřejnění jako recept. To drobení ze sekáčku také není tvrdé, ale každý nemá doma sekáček. Zkuste to napsat a vložit, i když recepty zatím nevkládáte. Nebojte se toho, určitě to některým kuchařkám pomůže.:yes::-D Ještě jednou děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

Dobrý nápad. Já dělám takto v sekáčku drobenku na koláč.Mám skvělý postup na zavářku do polévky od mé babičky. Dám na misku kopec mouky, do toho klepnu jedno vajíčko a lehce probírám v mouce, jako bych dělala drobenku. Nesmí se přitlačit, opravdu jen lehce jakoby obaluju to vejce moukou a drobím na menší kousky. Potom přeseje mouku, zbyde mi na sítku to vajíčko a dám do polévky. Je to rychlé a noky jsou načechrané. Takto mi babička vařila moji nejoblíbenější "babičkovskou" polévku, bramboračku.Na másle orestovala zeleninu a brambory, zalila vodou, uvařila a nakonec přidala tyto "noky"a majoránku. Moc dobré.

brahomira: Děkuji za pochvalu, mám radost, že to může posloužit k zjednodušení práce v kuchyni.;-):-D Ty zelené bylinky taky sekám v sekáčku, ;-):yes: Mějte se moc hezky a zdravím!:-K

:-K To je fakt úžasný nápad, já takhle sekám petrželku a celerovou nať a dávám do krabičky do mrazáku. Díky moc.

maris: :yes:
Já mám ještě jiný trik - rozpustím máslo, nechám trochu vychladnout, přidám mouku a cukr, vidličkou smíchám a nechám dál chladnout, občas zase vidličkou načechrám...a před použitím nechám úplně zchladnout a trochu ztuhnout....

zdenka.s: Děkuju za pochvalu. ;-):-D:-K Já to tak dělám už dlouho , kdyby mi to napadlo dřív, že to bude někoho zajímat, tak bych to připsala do receptu alespoň jako poznámku. Ale jsem opravdu moc ráda, že vám to usnadní práci!;-):-D Moc zdravím!:-K

MamlajdaD : skvělý nápad a s těmi bylinkami tak to je prostě bomba :yes: pracně je sekám nožem,tohle by mě nenapadlo :-O no ,prostě smekám a děkuji za zmínku :-K:-K

alikul: Moc děkuji za milý komentář!;-):yes: Já v tom sekáčku sekám i některé bylinky na zimu na mrazák, například petrželku, pár pulzů - podle toho, jak chci bylinku nadrobno nasekanou - a je to hned, ale přidat přímo do strouhání jsem nikdy nezkoušela. Někdy zkusím!;-):-D Moc zdravím!:-K

Je to dobrý nápad.:yes: Dříve jsem často dělala a přidávala jsem ještě trochu zeleného a je to zajímavé.:-)

maris: Dík za rychlou odpověd na můj dotaz. Já to tedy příležitostně zkusím podle tebe. :yes::yes::-D:-K Ale stejně to sem dej jako recept, pro ostatní, myslím, že ti hospodyňky budou vděčné! Tady by to zapadlo, znáš to líp než já!;-):-8 Posílám pozdrav a dík!:yes::-K

Tématické fráze:
strouhání do polévky, ruční sekáček na petrželka, strouhání do polévky z polohrubé mouky, drobení do polévky ze sekacku, drobení do polévky v čopru, drobeni v sekáčku, drobeni do polevky bez strouhani, strouhani do polivky, strouhani z polohrubé mouky, drobení do polévky v sekačku, strouhání bez námahy, drobenka do polévky že sekacku, mrvenička ze sekáčku, drobení do polévky z čopru, gomboda recept, gomboda, vychytávka na drobení, co sekame v sekáčku, strouhání do polévky s polohrube mouky, polévkové drobení v sekáčku

Suroviny:
vejce, mouka

Přidat fotografie receptu