Fazolačka s tarhoňou
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa, vůni ji dodá česnek i libeček. Krásně vás zasytí a zahřeje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,90 g |
Tuky | 10,95 g |
Vláknina | 3,15 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme do studené vody večer před vařením. Druhý den vodu slijeme a dáme čerstvou, jen tak, aby byly fazole zalité a průběžně doléváme.. Přidáme koření bez soli a libeček. Vaříme téměř doměkka, tak, aby se fazole už daly jíst. Před koncem vaření osolíme.
Krok 2: Mezitím, než se fazole uvaří, na másle orestujeme nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Vsypeme tarhoňu, pár minut restujeme, zasypeme paprikou a po chvíli moukou. Po krátkém opečení vše zalijeme vývarem.
Krok 3: Paprikovou tarhoňu přivedeme k varu a přidáme k uvařeným fazolím. Občas promícháme, tarhoňa se může přichytávat. Společně vaříme cca 12-15 minut do změknutí tarhoně. Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli, případně zředíme vývarem a podáváme.
Zveřejněno 27. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolačka s tarhoňou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WGAX
Moje poznámka
Fazolačka s tarhoňou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WGAX
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty s tarhoňou,
zeleninová tarhoňa,
tarhoňa recepty,
tarhoňa recept,
fazolová polévka s tarhonou,
tarhoňa s houbami,
chaluparska fazolacka s koprem,
fazolačka s torhoňou,
fazolačka s houbama
Suroviny:
fazole,
těstoviny tarhoňa,
klobása,
cibule šalotka,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar zeleninový,
libeček,
sůl,
pepř
Komentáře (5)