Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-pudinkové řezy z listového těsta

Dezert jak z luxusní cukrárny připravíte jen z několika dostupných surovin. Pudinkové řezy s výraznou marmeládou a kopcem šlehacky na křupavém listovém těšte nadchnou chutí i snadnou přípravou.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 944 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny48,41 g
Tuky115,97 g
Vláknina3,65 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 341 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy223,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uvaříme z mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku hustý pudink. Za občasného promíchání ho necháme zchladnout. Pak ho rozšleháme a přidáme tvaroh. Krok 2: Těsto rozválíme na obdélníkový plát dle velikosti chlebíčkové formy. Musíme ale počítat s tím, že delší strany budou mít z každé strany cca 6 cm okraje. Krok 3: Do formy vložíme pás papíru na pečení a na tento papír vložíme těsto a na delších stranách vytvoříme okraje. Na takto připravené těsto rozetřeme náplň. Krok 4: Vložíme do trouby předehřáté na cca 200 °C a pečeme zhruba 40 minut. V poslední třetině pečení můžeme teplotu snížit na 180 °C. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout ve formě. Krok 6: Za pomoci papíru na pečení moučník opatrně vyndáme z formy, náplň potřeme marmeládou. Krok 7: Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a za pomocí cukrářského sáčku s kovovou špičkou dozdobíme povrch. Krok 8: Nakonec přidáme ovoce a meduňku. Necháme vychladit a nakrájíme řezy.

TIP: Jak připravit domácí vanilkový cukr

Zveřejněno 28. 8. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem, mírně poupraveno.

Formu jsem měla o rozměrech 30 x 12 cm.

V původním receptu bylo 250 g listového těsta, já jsem použila jen 200 g. Řezy listují v horní polovině. Pekla jsem i s podsypáním náplně trochou rozdrcených piškotů, ale vyšlo to nastejno s tím, když jsem je nedala. Do náplně je možné přidat trochu citronové kůry nebo aroma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-pudinkové řezy z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1yko

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-pudinkové řezy z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1yko

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Merylas: moc děkuju :-)

milisa1: Jak budu zase dělat, postup nafotím. ;-)

Omlouvám se,ale nějak nechápu postup, nešel by prosím přiložit video postup?
Moc děkuju

Renata L: Děkuji za vyzkoušení a přidané fotografie. Jsem tráda, že recept nezklamal.:-K

Výborný zákusek ke kávičce:yes:Určitě zopakuji.Děkuji za recept a s dovolením přidávám fotografii:-)

hosta: Díky za rychlou odpověď na dotaz. :-K

Petr.1: Uznávám, že jsem mohla dát i fotopostup. Když si na fotku kliknete, tak se zvětší a detaily jsou více vidět.:-K

hosta: Děkuji za vysvětlení, ale na fotce to moc zřetelné není. Šlehačka pokrývá celý vršek a tím zanikají detaily.

Petr.1: určitě ne, marmeláda se dává až na upečený koláč pod šlehačku - jen na tu krajem listového těsta nepřekrytou část - je to na hlavním snímku dost dobře vidět.

Přiznám se, že postupu úplně nerozumím. Jestli to chápu správně, tak se dá těsto formy vyložené pečícím papírem, zaleje se náplní a kdy se pak přidává marmeláda?
Chápal bych to tak, že marmeláda se dá jako druhá vrstva na náplň z tvarohu a pudinku a teprve poté se vrch překryje těstem na okraji a dá do trouby. Pochopil jsem to správně?

Merylas: děkuji ;-) Takto, s přehnutými okraji vypadají řezy daleko lépe a svátečněji, než když je to jen rovný koláč. <3

Nadja: Máš pravdu, před pečením nebo až v průběhu pečení se překlopí. Ty vyvýšené okraje ale nemají být tak vysoké, aby pak povrch zcela "uzavřely". Můžou být i o malinko nižší než jsem měla já, bylo by více prostoru pro marmeládu, šlehačku a ovoce. Ale vždy musí být okraj z těsta trochu výše než náplň. A díky.:-K

Merylas: ty 6 cm okraje se asi před pečením překlopí na náplň ? Alespoň to tak na fotce vypadá.
Řezy jsou lákavé, hned bych se zakousla.

Tématické fráze:
recepty z listového těsta, listové těsto recepty, listové těsto s tvarohem, řezy z listového těsta, řezy z tvarohem a listového těsta, listové těsto s pudinkem a tvarohem, tvarohové řezy, listové těsto s pudinkem, pudinkové řezy, recepty z listového těsta s tvarohem, pudinkové řezy z listového těsta, recepty, řezy z listového těsta s pudinkem, tvarohovo pudinkové řezy, tvarohové řezy recept, recept z listového těsta, řezy z listového těsta s tvarohem, listové řezy, tvarohové recepty, listové těsto s tvarohem recept

Suroviny:
těsto listové, mouka hladká, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, tvaroh měkký, marmeláda, smetana ke šlehání, ovoce, meduňka

Přidat fotografie receptu