Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramboráčky s křenem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 523 kJ /
1 559 kcal
Bílkoviny30,38 g
Tuky93,00 g
Vláknina15,26 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,21 g
Sacharidy142,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme čerstvě na jemno nastrouhaný křen, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme trochu hrubé mouky, opět dobře promícháme a tvoříme bramboráčky. Kdo chce bezmasé, vynechá slaninu. Krok 2: Lžící nabíráme bramborovou směs, do rozpálené pánve s trochou oleje nebo sádla klademe hromádky, lžící zploštíme na placičku a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova a dokřupava z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej a podáváme. Krok 3: Podáváme samostatně, dozdobit je můžeme troškou strouhaného křenu. Bramboráčky můžeme použít i jako přílohu k minutkám nebo směsím (kaťák...). Česnek do směsi nepřidáváme, aby nezastínil chuť křenu.

Zveřejněno 30. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráčky s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3qZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráčky s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3qZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, slanina, křen strouhaný, sůl, pepř mletý, mouka hrubá, olej

Přidat fotografie receptu