Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní cuketová kolečka s česnekem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie597 kJ /
143 kcal
Bílkoviny4,55 g
Tuky0,77 g
Vláknina9,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velkou cuketu nakrájíme na kroužky o tloušťce 0,5 cm. Kolečka osolíme a promícháme, dáme do misky na 5 minut. Vypocenou tekutinu slijeme a kolečka osušíme papírovou utěrkou. Dáme rozehřát olej na pánvi, osušená kolečka obalíme v mouce a smažíme po obou stranách. Opečenou cuketu dáme na misku a necháme vychladnout. Krok 2: Ochlazené cukety narovnáme vedle sebe na tác a každou namažeme velice mírně osolenou směsí majonézy a česneku (a případně kořením podle chuti). Rajčata nakrájíme na slabší kolečka a položíme po jednom na každou cuketu. Nahoře můžeme rajčata také lehce potřít majonézou s česnekem. Posypeme usekanými bylinkami a dáme na 30 minut vychladit. Krok 3: Podáváme nejlépe s miskou slaných krekrů a vidličkou k přesunu cuket na krekry. Předem na krekry nepřipravujeme, rozmáčely by se. Ale stačí i talířek a vidlička na nabírání, podle toho, jak se vám to bude líbit, jestli s krekry nebo jen tak.
Místo kopru a petrželky lze posypat i jinými bylinkami, např. bazalkou... Nebo kopr + petrželka + ta bazalka (nebo jiná bylinka), prostě podle chuti.
Kdo rád uzeninu, může vrch zeleninových koleček ozdobit malou roličkou šunky, vějířkem dobrého trvanlivého salámu, nebo kolečkem klobásy apod.

Zveřejněno 30. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní cuketová kolečka s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3y7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní cuketová kolečka s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3y7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

tejaja (moderátorka): Ještě pořád mám radost z toho tvého zpracování a vyzkoušení! Taky děkuji!:-K

MamlajdaD: Recept som si dala do obľúbených, lebo je to ozaj výborné. Ďakujem ti. :-K;-)

tejaja (moderátorka): Jééé, Terezko, to je nádhera!!! Ta zebrovaná cuketa se na to tak moc hodí!!! Z těch obrázků se to jídlo na člověka jen směje!<3:-*:-K:-D:yes::-! Vážně, moc děkuji za vyzkoušení! :-8:-D a moc se raduji, jak z těch pohledných fotografií, a ještě víc proto, že ti chutnalo! Ale ta zebrovaná cuketa, to byl skvělý nápad! :yes: Nemůžu se vynadívat! :yes: Moc a moc děkuji za vyzkoušení, nejmíň na sto tisíckrát a taky na sto tisíckrát za ty úžasné fotografie.;-):-8:-D:yes: Moc zdravím! :-K:-K:-K

Delikatesa. :yes: Len som podľa mojej klasiky nič nenechávala potiť. Osolila som, obalila v múke a vyprážala. A dokonca som kvôli tomuto receptu kúpila majonézu, len také minibalenie, čo mi vyšlo na 4 kolieska. Zvyšok bolo bez majonézy, len so šunkou a zeleninkou a chutilo tiež. ;-)

Suroviny:
cuketa, sůl, mouka, česnek, rajče, petrželka, olej, majonéza, majonéza,

Přidat fotografie receptu