Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 692 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,98 g |
Tuky | 90,37 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 878 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 45,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme masovým vývarem.
Krok 2: Když jsou houby měkké, nalijeme na ně zbytek vývaru, přidáme smetanu, osolíme a omáčku (asi 3/4 l) zahustíme tmavou jíškou, udělanou z másla a mouky (nebo hotovou kupovanou). Příloha - houskový knedlík nebo např. těstoviny.
Zveřejněno 30. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové ledvinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3DX
Moje poznámka
Houbové ledvinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3DX
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 23 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 1 hodinou
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 1 hodinou
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 10 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 12 hodinami
Suroviny:
portobello,
špek,
cibule,
smetana,
vývar masový,
jíška tmavá instantní,
kmín celý
Komentáře