Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Modré rohlíky se špaldou

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 841 kJ /
2 352 kcal
Bílkoviny54,50 g
Tuky62,15 g
Vláknina46,20 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve 100 g vody rozmícháme med, droždí a 130 g hladké mouky a tento kvásek necháme 45 minut kynout. Pak k němu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 45-60 minut nakynout. Krok 2: Vykynuté těsto na vále propracujeme a rozdělíme na 12 stejných dílů – ze všech uděláme bulku. Po 5-7 minutách odpočinku každou bulku rozválíme a svineme do pevného rohlíku. Všechny rohlíky opatrně navlhčíme a oválíme v celém máku tak, aby byl do rohlíků vtisknutý. Krok 3: Uložíme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme asi 30 minut dokynout a zprudka upečeme v dobře vyhřáté troubě (230°C/12-14 minut). Snažte se rohlíky nepéct zbytečně dlouho, byly by vysušené.

Zveřejněno 2. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Modré rohlíky se špaldou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jn2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Modré rohlíky se špaldou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jn2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rohlik se spaldou, modré domácí rohlíky

Suroviny:
voda, med, sádlo, mouka špaldová celozrnná, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, mák

Přidat fotografie receptu