Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované ryzce k vodce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Když jsou dobré podmínky, rostou ryzce ve velkých množstvích. Potom se mohou nakládat podle prastarého způsobu následujícím způsobem: Krok 2: Hlavičky mladých syrových ryzců se opláchnou a otřou dosucha. Do zavařovací sklenice se nalije 2-3 cm vysoká vrstva olivového nebo jiného dobrého oleje. Zvlášť se připraví směs ze 4 dílů soli a 1 dílu mletého tlučeného pepře. Celé hlavičky se nakládají po vrstvách do oleje. Každá vrstva se zasype solí a pepřem a takto se naloží celá sklenička. Vrchní vrstva se zatíží dobře omytými kamínky. Krok 3: Když houby slehnou, mohou se doplnit a teprve potom se uzavřou celofánem a uloží do chladu. Až se uleží, dobrou chuť při vodce!

Zveřejněno 2. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Kvůli té vodce mi to připadá, že jde o ruský recept, ale opsala jsem to z českého časopisu, kde nebyla o původu receptu ani zmínka. Přiznávám, že jsem recept nikdy nedělala. Ale recept považuji za zvláštní a zajímavý, proto vkládám. Na oslavu konce roku by se to mohlo někomu hodit. Ryzce by možná šly nahradit liškami nebo snad i žampióny?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované ryzce k vodce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0xNV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované ryzce k vodce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0xNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-D:-D:-D:yes:

MamlajdaD: no právě, kdo to vyzkouší;-)
Casinoooooo, kde jsou????:-D

Eja57: Ano je to, jak ty říkáš "divočina",:-O ale je to opravdu hodně zvláštní recept, někdy v devadesátých letech jsem to opsala z nějakého časopisu, a sem jsem to dala právě pro to, že je to nezvyklé. ;-)No s tou záměnou, to si sice taky moc jistá nejsem, ryzce desítky let nerostly, kvůli znečištění ovzduší atd., ale jako malá holka jsem na ně s maminkou chodila, maminka je nakládala na kyselo. Moc dobře si pamatuji jejich pevnou konzistenci. Ten oliváč byl v receptu, já jsem ten recept neupravovala, taky mne napadl slunečnicový, ale spíš to bude podle chuti - asi by si měl každý dát, co mu chutná. Připsala jsem jen návrh na záměnu hub, ale s otazníkem,;-):-8 to by se muselo vyzkoušet. Moc tě zdravím!:-K:-K

:-O tak to je docela divočina...nepíše se tam, jak dlouho mají zůstat naložené, než to bude ono???
S tou záměnou za jiné bych si nebyla vůbec jistá, ryzce jsou hodně zvláštní houby a patří mezi holubinkovité...
Ten olivový olej byl v tom receptu? Dala bych nějaký chuťově neutrální, ale možná tam má být....
To jsou věci...kam Ty na to chodíš:-K

Tématické fráze:
ryzce na kyselo, ruské ryzce, naložené na ryzce, jak nakladat ryzce

Suroviny:
ryzce, olej, pepř

Přidat fotografie receptu