Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buštěhradské pohankové lívanečky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 lívanečků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 899 kJ /
1 888 kcal
Bílkoviny67,98 g
Tuky15,48 g
Vláknina76,70 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy346,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme pohanku v mléce hodně do měkka. Přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a umícháme těsto. Pečeme na lívanečníku dozlatova. Krok 2: Dávám jí vařit více, zbylou pohanku na talíři omastíme rozpuštěnou slaninou. Slanou pohankovou kaši podáváme k různým masům.

Zveřejněno 3. 9. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Název jsem dala proto, maminka pocházela z Buštěhradu a lívanečník, na kterém je peču, jí vyrobil můj děda do výbavy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buštěhradské pohankové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3l7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buštěhradské pohankové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3l7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pohankové livanecky recepty, pohanka recepty

Suroviny:
pohanka, pohanka, vejce, mouka polohrubá, česnek, majoránka, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu