Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřovka na polský způsob

Snadné vepřové maso ve vlastní šťávě se hodí připravovat zejména tehdy, když potřebujete zpracovat větší množství masa a odřezků například po zabijačce. Skvěle se hodí pro dny strávené na chatě.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min 60 minut + chlazení

30 min (30 min příprava, 60 minut + chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

7 sklenic po 350 g

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie645 kJ /
154 kcal
Bílkoviny27,04 g
Tuky1,06 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 12,05 g
Sůl30,03 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, zbavíme kůže a kostí a pomeleme na masovém mlýnku na řezné desce (šajbě) číslo 8. Krok 2: K pomletému masu přidáme sůl nebo pragandu, česnek, mletou želatinu, majoránku a vodu. Vše spolu dobře promícháme. Můžeme ochutnat a případně dokořenit. Krok 3: Připravíme si čisté sklenice a naplníme je paštikou do 3/4 výšky. Hrdla sklenic očistíme a zavíčkujeme čistými víčky. Krok 4: Paštiky zavařujeme 60 minut od doby varu.

TIP: Jak zpracovat odřezky masa?

Zveřejněno 7. 9. 2019

Poznámka autora pavelk

Kdo má rád méně slané, může soli ubrat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřovka na polský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YKwO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřovka na polský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YKwO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
veprovka z mleteho masa, vepřový výřez recepty, vepřovka z bůčku, domaci veprovka z krkovice, top recepty vepřovka, vepřovka s mletého masa, mletá veprovka

Suroviny:
bůček vepřový, sůl, pepř mletý, česnek granulovaný, želatina, majoránka, voda

Přidat fotografie receptu