Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 882 kJ /
3 318 kcal
Bílkoviny190,51 g
Tuky151,66 g
Vláknina162,00 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 559 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy218,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky.
V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z tajine a odložíme do tepla. Krok 2: Přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když cibule začne zlátnout, přidáme papriku nakrájenou na proužky a lilek nakrájený na kostičky. Necháme několik minut restovat. Krok 3: Pak přisypeme všechno koření a asi minutu osmahneme.
Přidáme nakrájená rajčata, opláchnuté meruňky a zalijeme vývarem. Osolíme. Nahoru položíme opečené kousky masa.
Přiklopíme pokličkou a necháme při mírné teplotě dusit, až bude maso měkké a tekutina se zredukuje na minimum. Přimícháme scezenou cizrnu, citrónovou šťávu a podle potřeby dochutíme.
Nakonec vmícháme koriandr a petrželku.
Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží a doplníme hustým bílým jogurtem.

Zveřejněno 10. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DgL5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DgL5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Nevím, jestli to bylo německými meruňkami, ale vůbec jsem je v jídle nepostřehla. Jinak mi moc chutnalo, koření mám přímo z Maroka. ;-)

Vidím, že používáte tajine (nádobu na dušení). To je marocká specialita a i to jídlo vypadá dost marocky. V Maroku se však nepoužívá klasický kmín, ten bych zde vynechal a dal bych pro Maroko typický římský kmín (cumin), pokud Vám směs ras-el-hanout nestačí. Neberte to jako kritiku, ale jen jiný názor nebo doporučení. Sušené meruňky a rozinky se také běžně do kuřecího tajine v Maroku používají a je to tak výborné; doporučuji. A ještě na závěr - v Maroku bulgur neznají, používají jen kuskus.

Hanis, Eja57: moc vám děkuju za milé komentáře :-):-K:-K:-K

Krásný tajin - i nádoba i jídlo:yes::yes::yes:

Pošmourné podzimní dny se bohužel pomalu blíží a podobná jídla potěší oko, chuť i duši:-K

Výborný recept, znám dlouho. Než jsem ale uvařila, tak jsem nevěřila, že tam meruňky udělají tak zajímavou chuť. Díky za připomenutí receptu, bod letí :-K

Lenunka: díky :-):-K:-K

moc krásné:-):yes::yes::-K:-K

Anna Kocikova: Drahuško, moc ti děkuju :-K:-K:-K:-K

Moc hezky připravené a naservírované jídlo:-8:-K

maris: Maruško, moc děkuji :-):-K:-K

Krásný recept, krásná fotka;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
cizrnová tajine s houbami a lilkem, tajine, steaky s vykoštěných kuřecích stehen s kůží

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, lilek, rajče, meruňky sušené, cizrna, sůl, pepř, kmín drcený, zázvor, koření ras el hanout, šafrán, šťáva citronová, koriandr, petrželka, vývar kuřecí, olej olivový

Přidat fotografie receptu