Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černé rohlíčky (bleskově hotové)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 875 kJ /
1 643 kcal
Bílkoviny46,71 g
Tuky30,31 g
Vláknina15,21 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy288,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme vanilkový cukr a droždí a necháme 15 minut odpočinout. Zatím si k ruce připravíme ostatní suroviny a v misce rozšleháme vajíčko na potření rohlíčků. Krok 2: Po 15 minutách do vody s droždím přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Ihned po uhnětení těsto na pomoučeném stole rozdělíme napůl a z každé poloviny uděláme velkou bulku. Obě bulky rozválíme do tvaru kruhu a každý z nich rozdělíme na 8 výsečí (celkem tedy 16). Krok 3: Z každého trojúhelníčku těsta smotáme rohlík. Cíp přitom popotahujeme směrem od sebe, aby bylo více návinů. Krok 4: Všechny rohlíky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme 15 minut odpočinout. Potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/12-15 minut). Podáváme sypané moučkovým cukrem.
Pečení je třeba hlídat. Hodně vypečené rohlíčky můžou být zároveň i vysušené.

Zveřejněno 14. 9. 2019

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/cerne-rohlicky-bleskove...

Vycházela jsem z perfektního receptu na slané Bleskové rohlíky od magdalenky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černé rohlíčky (bleskově hotové)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r34W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černé rohlíčky (bleskově hotové)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r34W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

margaríny už taky nepoužívám vůbec, i vánoční cukroví jedině z másla, je to úplně jiná chuť. Do slaných těst jsem si teď nedávno vyrobila sádlo + škvarky, rozmixovala jsem to v kutru na hladkou pastu, krásně to ovoní pečivo :-):-K
do sladkého chci vyzkoušet olej + arašídové máslo, jak to bude chutnat:-)

magdalenka: tuhle kombinaci jsem ještě nezkoušela - díky :yes: Ale už mám s úspěchem párkrát vyzkoušenu kombnaci sádlo - máslo. Pečivo voní máslem a je i déle měkké (snad díky sádlu) :-)

Ja do sladkého kysnutého som si zvykla mixnúť olej+sádlo dokopy...:-8

Lenunka: jasně, olej :omg: zapomněla jsem - ten já používám asi nejčastěji, hlavně do toho nejobyčejnějšího a přílohového pečiva, proto u sladkého ráda použiji máslo nebo to zmíněné sádlo. Ale ojej je taky moc :yes: (Jen margaríny, i Heru jsem úplně přestala používat, nechutnají nám.)
A děkuju <3

já do kynutých těst používám i olej, pečivo je vláčné a nadýchané i druhý den, pokud se tedy nesní, jinak já ráda cokoliv perníkového nebo skořicového, takže rohlíčky jsou za mě dokonalé :yes:;-):-K

mariana.: ne, nejsou. Vždyť je použito pouhých 360 g mouky, tuku tedy téměř 7 % - u 500 g mouky (což bývá v receptech obvykleji) by tedy bylo použito 35 g másla - to už nevypadá tak málo, že? ;-) Každopádně - pokud bys je chtěla měkounké i druhý den, použij spíš sádlo. Ve sladkém pečivu nijak nepřekáží, není cítit a pečivo s ním je druhý den měkčí, než když použiješ máslo.

magdalenka: děkuji :-* - ale kdyby nebylo tvého nápadu s "hodinovými" rohlíky, nepouštěla bych se ani do tohoto. - Jsou výborné třeba jen promazané máslem :-8

A nejsou tuhé, při tak malém množství tuku? No, jsem mile překvapená, protože většina receptů obsahuje velké množství tuku a to já nerada. :yes:

Tvoje veci sú vždy dokonalé! Vyšperkuješ to. :yes:

Eja57: děkuji, Evi :-K Pohlídat je není nijak těžké. Jsou malé, takže se dá celkem přesně řídit podle hodin. Pekly jsme je se snachou, jeden jsme po 13 minutách pečení vytáhly na zkoušku - a když bylo jasné, že se dopekl dobře, šel z trouby už celý plech.

No...hlídat upečení rohlíčků z tmavého těsta je...:-O asi zlatavé mandle = akorát upečený rohlík...
Jsou krásné:yes: Když si představím, že ho otočím a lehce potřu pomerančovou nebo meruňkovou marmeládou...

Tématické fráze:
svatomartinské rohlíčky recept, bleskové rohlíky, kubíkovy rohlíky, pekárnománie bleskové rohlíky, černé rohlíčky recept, martinské rohlíčky, černé rohlíčky vánoční cukroví

Suroviny:
voda, máslo, cukr, cukr vanilkový, mouka hladká, skořice, kakao, droždí čerstvé, sůl, vejce, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu