Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš babičky Aničky

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 821 kJ /
1 630 kcal
Bílkoviny140,31 g
Tuky88,59 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 2,97 g
Sůl6,90 g
Sacharidy26,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na větší špalíčky (asi po 40 g) a naložíme přes noc do vína (víno můžeme trochu zředit vodou, ale ne moc) a přidáme několik kuliček pepře, nového koření a 1-2 bobkové listy. Maso scedíme a necháme pečlivě okapat. Vínovou marinádu nevyléváme. Krok 2: Na sádle a slanině osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme maso, opečeme, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Podléváme masovým vývarem (nebo vývarem z kostí) a scezeným vínem, přidáme i rajčat. šťávu. Dusíme doměkka. Krok 3: Na konci dušení přidáme do omáčky dobrou klobásu nakrájenou na půlkolečka a necháme ještě malou chvíli povařit. Pak guláš zahustíme hotovou jíškou a nakonec přidáme majoránku a chvilinku provaříme. Kdo rád, přidá do omáčky smetanu.

Zveřejněno 16. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PxD2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PxD2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Já použila dančí, méně omáčky..je moc dobré a podávala jsem s česnekovou kapustou a bramborami,:-K

Tématické fráze:
marinada na jeleni gulas, jeleni guláš videorecept, recept na jelení guláš, jelení guláš, jelení guláš smetana, jelení guláš na na smetaně, jelení guláš se smetanou, jeleni gulas + videorecepty

Suroviny:
maso, cibule, špek, sádlo, víno červené, pepř, majoránka, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, jíška, klobása, bobkový list,

Přidat fotografie receptu