Houbový tatarák
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich úlovků. Vyzkoušejte třeba tento jednoduchý houbový tatarák.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté podusíme na oleji do měkka. Pokud budeme mít ve směsi hřib kovář neboli modrák - musí se dusit alespoň 30-40 minut.
Krok 2: Necháme vychladnout, poté rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, papriku, hořčici, sójovou omáčku, worcester, nadrobno nakrájenou cibulku.
Krok 3: Osmažíme topinky, načesnekujeme a dáme na ně směs.
Zveřejněno 19. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový tatarák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3Am
Moje poznámka
Houbový tatarák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3Am
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
houbový tatarák,
recepty houbový tatarák,
houbové recepty,
houbovec - recepty,
tatarak z hribu,
tatarák recept,
postup pripravy na tatarák,
duseni hřibů modraci,
hribovi tatarák
Suroviny:
houby čerstvé,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
hořčice,
kečup sladký,
cibule,
žloutek,
topinka,
topinka
Komentáře (2)