Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skotská křepelčí vejce

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 944 kJ /
465 kcal
Bílkoviny56,40 g
Tuky24,25 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme a oloupeme křepelčí vajíčka (vaříme 2 max. 3 minuty, vajíčka opatrně během vaření obracíme, aby žloutek zůstal uprostřed). Mleté kuřecí maso smícháme s natěmi, hořčicí a zázvorem. Podle chuti osolíme. Každé vajíčko zabalíme do mletého masa a potom obalíme v klasickém trojobalu. Krok 2: Osmažená vajíčka rozkrojíme na půlky a ozdobíme buď syrovou zeleninou, nebo nakládanými dobrůtkami. Můžeme podávat jak teplé s bramborem, tak studené s chlebem.

Zveřejněno 19. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skotská křepelčí vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4BBJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skotská křepelčí vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4BBJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Eja57: S těmi nůžtičkami na loupání křepelčího vajíčka skvělá vychytávka! :yes::yes::-D:-K
Dík, že jsi se podělila o nápad! :yes::-K<3

Eja57: To je ono, jsi chirurg, ja nic moc ;-)

bofinka: já do křepelčích vajíček na oblé straně dělám ostrými nůžtičkami na manikůru špičkou malou dírku, a pod tekoucí studenou vodou ještě kousíček nastříhnu a pak opatrně po kouskách loupu...

Eja57: Pochopitelne, ze je treba je prudce ochladit. Problem je jejich skorapka , nebot tvrda jako kamen a vajicko malinke.
"Tukani" o desku vajicku natvrdo nevani. S vajickem na hnilicko je problem, poskodi se. Chtelo by to nejake horne pidi kladivko, proste prace pro chirurga ;-)

Eja57: Děkuji za hezký a milý komentář, i za to, že jsi se receptem tak podrobně zabývala, toho si moc vážím! :yes: Ty křepelčí "mrňousky", jak jim trefně říkáš, uvařit na hniličku je asi dost velké umění, u nich rozhoduje snad i jen pár vteřin navíc. No čas v receptu na jejich vaření je v tom případě zbytečně velký, na to by stačilo jen jeden a půl minuty (maximálně), že jo. ;-) Možná i jen jeden a čtvrt minuty. :-O;-) Jestli ten recept vyzkoušíš, tak prosím o tom písni, nebo dokonce kdyby byla fotečka i od tebe, také máš moc pěkné fotografie. Děkuji ještě jednou za komentář, a přejí mnoho zdaru! :-K:-K:-K

bofinka: no právě - Mojetara to popisuje do detailu u vajec obvyklé velikosti, klíčem k úspěchu je podle mne ponoření do ledové vody a nechat vajca tam pár minut....

Eja57: Problem neni uvarit krepelci vejce nahnilicko, ale pak je oloupat tak, aby se neposkodil zloutek :-(

tejaja (moderátorka): Děkuji za tak velikou pochvalu, té si opravdu považuji! :yes: Máš úplnou pravdu, že fotka recept nedělá. Ale když ona ta fotka recept "prodává", ne každý má tu trpělivost, aby si recept bez fotky pročetl, nebo dokonce představil. Ale tvoji pochvalou jsem opravdu poctěna! :-K:-8 Děkuji ještě jednou za krásný komentář! :-K:-K:-K

Líbí se mi ochucení té masové obalovací směsi:yes:

Ze zvědavosti jsem projela asi všechna skotská vejce tady na TOPkách - jen 2x ( RubyRom a Mojetara - tam je moc hezký popis přípravy vajec) jsou tak jak to má být - žloutek po rozkrojení ještě maličko tekutý:yes: Z asi tří pokusů v životě se mi to tak povedlo jednou...jinak prostě vejce natvrdo:no:

Takže tohle je výzva...jak u těch mrňousků trefit čas....rozhodně vyzkouším...z těch prťat jednoudohubky :yes:

MamlajdaD: Chutnalo aj mne aj vnučke. :yes: Ja dávam viac na recept ako na fotku. Pekná fotka ešte nič nehovorí o chuti a recepte ako takom. To môžem povedať Až po ochutnaní. ;-) A tvoje recepty sa mi páčia, jednoduché a chutné.;-)

tejaja (moderátorka): Já děkuji na stotisíckrát tobě! :-K Za vyzkoušení! :yes::-8 A jsem ráda, že ti chutnalo! :-8:-D:-K Díky tvým krásným fotkám (i s fotopostupem! ;-):-8) se teď ten recept snad víc uplatní. Taže za ty fotky také mockrát děkuji, recept s fotkou je přecejen něco jiného, než bez fotky, kuchaře nebo kuchařku spíš zaujme. Ještě jednou děkuji a moc zdravím! :-K:-K:-K

Škoda, že tak pekný recept má tak málo palčekov. Mala som prepeličie vajíčka z domáceho chovu, mäso som nedala kuracie, ale morčacie. Vták ako vták. :-D Ďakujem za pekný recept.:yes:

Tématické fráze:
křepelčí vejce syrová, křepelčí vejce recept, skotská křepelčí vejce, recept s křepelčiho masa, mleté maso křepelčí vajíčka, křepelčí vejce

Suroviny:
vajíčka křepelčí, maso kuřecí mleté, petrželka, hořčice, sůl, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu