Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové lazaně

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy Čas přípravy 30 minut + čas pečení 30 minut

Čas přípravy 30 minut + čas pečení 30 minut

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 013 kJ /
720 kcal
Bílkoviny33,38 g
Tuky21,64 g
Vláknina34,86 g
Cholesterol 71 mg
Sodík 635 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy85,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni umyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata vyjmeme z oleje, necháme okapat a pak nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nasekáme.
Na velké pánvi rozehřejeme 2 PL oleje z rajčat a všechny připravené suroviny krátce opečeme. Přilijeme 200 ml vývaru a povaříme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Krok 2: Troubu předehřejeme 200º C. Na bešamel zpěníme v kastrole máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Necháme 10 minut provařit za občasného zamíchání, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Krok 3: Zapékací misku (nebo pekáček) vymastíme máslem. Lazaně předvaříme ve slané vodě 3 – 5 minut. Předvařené lazaně spolu se zeleninou střídavě vrstvíme do zapékací nádoby tak, aby poslední vrstvu tvořily lazaně. Pak vše zalijeme zbývajícím vývarem, bešamelem, povrch posypeme sýrem a upečeme.

Zveřejněno 22. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: slovenský časopis Nový čas pre ženy - Extra príloha z roku 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lazaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3Br

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lazaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3Br

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborné lasagne. :yes: Jediný rozdiel som urobila v tom, že som lasagne nepredvárala, nikdy to nerobím. Oni sa pri pečení uvaria samé, len treba mať odhad, koľko tekutiny musia mať. ;-):-K

Tématické fráze:
lazaně, lazaně z dýní hokaido, dyňové lazaně bez mléka

Suroviny:
dýně hokkaido, rajče sušené v oleji, cibule, česnek, vývar zeleninový, pepř, máslo, mouka hladká, mléko, strouhaný muškátový oříšek, sýr nastrouhaný, máslo

Přidat fotografie receptu