Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozečkový nákyp

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 524 kJ /
603 kcal
Bílkoviny41,04 g
Tuky47,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 898 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mozečky vypereme, odblaníme a udusíme asi na 4 dkg másla. Jemně osolíme a trochu opepříme. Po změknutí prolisujeme. Krok 2: Rozstrouháme parmazán nebo jiný tvrdý, chuťově podobný sýr a smícháme s mozečkem, který ještě okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme vidličkou vejce, promícháme se smetanou a upraveným mozečkem. Krok 3: Vložíme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 24. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: Novinový výstřižek - 60. léta

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozečkový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QywG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozečkový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QywG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Simona Skolakova: Děkuji za komentář.;-) Tedy neumím si představit odblaňovat 10 kg mozečku! :-O Klobouk dolů, ale to musela být fuška. ;-):yes: Jinak já mám poblíž řezníka - soukromníka, on má v sousední obci jatka a tam, když si předem objednám (já nebo kdokoliv jiný), tak buď v pondělí nebo v úterý si pro to zboží můžu dojít. Oni na těch jatkách provádějí tu jateční činnost jen z neděle na pondělí a z pondělí na úterý. V týdnu pak dělají i výrobky, tlačenku, špekáčky, gothaj aj. podle staré receptury. Hovězí maso a vepřové maso a uzeniny atd. si tam člověk může koupit běžně, ale speciality jako mozeček a droby vůbec, jen na objednávku. Ale jsou moc ochotní a mají i dost dobré ceny. Takže si můžu tyhle věci koupit a považuji to, jak se říká, za výhru. Zase se tam brzy chystám. ;-) To se bude mít mlsný jazýček dobře.;-):-D Přála bych takovou možnost každému. Moc zdravím!:-K:-K

Miluji mozeček je to opravdu mňamka,ale mne odradilo odblaňovat mozeček,kdo to nikdy nedělal,tak neví oč jde,já to vím,kolikrát jsem odblaňovala i 10kg mozečku a můžu vám říci,že jsem si už pak tuto lahůdku odepřela;-)ale doma jasně nebudete dělat takové množství,ale zkuste je to mňamka aj i jen smažený mozeček,já bych si hned dala;-):yes:

Suroviny:
mozeček vepřový, parmazán, vejce, smetana, ořech muškátový, máslo

Přidat fotografie receptu