Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené nadívané křepelky babičky Aničky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 388 kJ /
1 527 kcal
Bílkoviny44,51 g
Tuky103,88 g
Vláknina7,53 g
Cholesterol 717 mg
Sodík 2,52 g
Sůl6,05 g
Sacharidy99,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé křepelky částečně vykostíme – vyjmeme hrudní koš, páteř a kyčelní kosti, křidélka a stehýnka ponecháme, pak je i vyjmuté skelety máčíme nejméně 12 hodin (nejlépe přes noc) ve studené vodě, aby si maso odpočinulo. Krok 2: Skelety a všechny kostičky dáme vařit do hrnku do menšího množství vody, mírně osolíme. Krok 3: Připravíme nádivku. Všechny ingredience krájíme na drobné kostičky – rohlíky, špek, šunku i anglickou slaninu. Mírně opepříme a osolíme. Opatrně polijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, ale tak, aby houska jen zvlhla a nerozmáčela se. Ještě vše pocákáme máslem a zasypeme sekanou petrželkou. Důkladně promícháme a pak přidáme sníh z obou zbylých bílků. Znova rukou lehce promícháme. Krok 4: Křepelky rozložíme na pracovní plochu, na každou poklademe anglickou slaninu a dáme přiměřené množství nádivky. Křepelky spíchneme jehlou nebo párátky a klademe na bok do pekáčku – pod každou položíme široký plátek anglické slaniny a každou také jedením širokým plátkem zakryjeme (když jsou plátky úzké, dáváme podle potřeby dva nebo tři – do křepelek, pod ně i na ně). Do rohu pekáčku dáme případný zbytek nádivky ve vhodné nádobce, nebo i jen tak volně. Vše podlijeme vývarem ze skeletů a rozpuštěným máslem. Pečeme pod poklicí podle potřeby - asi ¾ hodiny. Krok 5: Podáváme s brambory - vařenými, opékanými nebo jinak upravenými podle chuti, hodí se i hranolky.
K pečeným křepelkám podáváme hlávkový nebo okurkový salát. Nebo i jiný podle obliby.

Zveřejněno 25. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept je malinko pracnější, ale pokud vám záleží na výtečném výsledku, je třeba se tomuto svátečnímu jídlu trochu věnovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené nadívané křepelky babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3gr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené nadívané křepelky babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3gr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tajaja (moderátorka): Kupovávala jsem od chovatele, ale jen párkrát, když jsem chtěla někoho hodně uhostit. A vždy jsem byla od hostů moc pochválená. Od místního sedláka jsem zase kupovávala holoubata. Ale to už je vše chno pryč. No zeptej se dcery, jedna křepelka na osobu, to bys jí mohla umluvit ;-):-D Děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

Recept pekný, len či by mi dcéra dala prepeličku, keď sa tak krásne nesú. :-D;-)

Tématické fráze:
pečená křepelka recept, pec ne křepelky na bramborech, pecene krepelky na 150, pečené křepelky s brambory, nadívaná křepelka, nadívané křepelky recept, kuchařka pro dceru nadivany pecene kure

Suroviny:
křepelky, rohlík, špek uzený, šunka, slanina anglická, vejce, máslo, mléko, pepř, petrželka zelená, křepelky

Přidat fotografie receptu