Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové vrkoče

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 437 kJ /
4 407 kcal
Bílkoviny149,17 g
Tuky147,69 g
Vláknina18,54 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 476 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy610,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto zaděláme a necháme vykynout v pekárně. Pak ho "vykutálíme" do mísy a necháme zakryté igelitem ještě nejméně 1 hodinu kynout. Je to trošku těžší těsto, které chce nechat opravdu pořádně vykynout, takže se nebojte dát mu čas, ono se vám to ve finále oplatí. Krok 2: Těsto rozdělíme na 10 stejných dílů, vytvoříme bochánky a necháme opět pod igelitem další půl hodinku odpočívat. Každý bochánek zvlášť vyválíme do tvaru oválu, jednu polovinu podélně potřeme tvarohovou náplní, volnou část přetáhneme přes náplň a okraje přitlačíme prsty. Podélně třikrát prořízneme ostrým nožem, uchopíme protilehlé konce a asi dvakrát protočíme, spojíme do věnečku. Krok 3: Uložíme na plech s pečícím papírem a necháme pod igelitem hezky nakynout, asi zase tak 30-45 minut, poté potřeme směsí žloutku a mléka a pečeme 20-25 minut na 170 stupňů. Krok 4: Tvarohová náplň: Vše jen v míse důkladně promícháme.

Zveřejněno 26. 9. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vrkoče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y3Y6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vrkoče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y3Y6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Na to motání by bylo dobré video.;-)

Glabsi: Až je budu dělat, postup nafotím, a nebude to dlouho trvat.:-)

To motani nejak nechapu ;-( fotopostup by by super

:-) :-) :-) :-) :-)

pavelk: Z toho si nic nedělejte, že škrábe jako kocour. Kolega si chodil nechat číst nákupní lístky do lékárny / jeho žena byla lékařka/!

zdenka.s: Zdeni, tak Pavel mouku opravil na maizenu ;-)

zdenka.s: Ptáš se na kukuřičnou mouku? Je to kukuřičný škrob pod názvem Maizena a koupíš ji v každém obchodě. Musím opravit recept. manželka škrábe jako kocour.:-D

yanull, pavelk :děkuji :-K a ještě se zeptám, kde se koupí ?V některém řetězci nebo ve Zdravé výživě ?Já vůbec netuším .

pavelk: Děkuji za odpověď:-K

zdenka.s: Přikláním se k Yanull, že je těsto žlutější, ale především je těsto vláčné jak při zpracování, tak i po upečení.

mtvrdikova: Bochánek těsta se rozválí do tvaru oválu, na delší stranu se do poloviny dá náplň, prázdnou polovinou se překryje, kraje se přitlačí, aby náplň moc nevytekla, chytí se za konce a přetočí se proti sobě několikrát a takto vytvořený tvar se ještě stočí do věnce.

zdenka.s: Nevím, co odpoví autor receptu, ale jelikož je kukuřičná mouka žlutá, tak je tam přidána třeba kvůli barvě těsta ;-).

Jaký význam mají ty tři lžíce kukuřičné mouky? A musí být?
Motání je mi jasné, sama se tomu divím ;-) Jinak vrkoče jsou dokonalé :yes: polykám . . . .

Jsou krásné, brzy vyzkouším, škoda že tam není fotopostup:-*není mi to moc jasné, to motání:-*

Tématické fráze:
recept na vrkoce z tvarohem

Suroviny:
mléko, smetana ke šlehání, med tekutý, droždí čerstvé, vejce, žloutek, máslo, mouka hladká, škrob kukuřičný, sůl, cukr krystal, tvaroh měkký, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, pudink vanilkový, žloutek, mléko

Přidat fotografie receptu