Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta s pohankovým kubou

Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub, česneku a majoránky.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 038 kJ /
1 921 kcal
Bílkoviny141,58 g
Tuky102,20 g
Vláknina26,28 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,28 g
Sacharidy100,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahňacie stehno narežeme na menšie kusy a prešpikujeme cesnakom a slaninou. Uložíme do pekáča. Mäso osolíme a okoreníme. Krok 2: Do pekáča vložíme tymián a na kolieska nakrájanú cibuľu. Podlejeme trocha vodou a zakryté dusíme v rúre domäkka. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme. Krok 3: Pohánku zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, zakryjeme a dáme na 30 minut do perín. Krok 4: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, vložíme huby a restujeme pomaly asi 10 min. Ak treba, podlejeme 1 lyžicou vody. Krok 5: Vmiešame pohánku, ochutíme majoránkou, soľou, rascou a korením a prehrejeme. Krok 6: Na tanieri servírujeme pohánku a jahňacie stehno.

TIP: Co udělat z jehněčího

Zveřejněno 26. 9. 2019

Poznámka autorky tejaja

Recept na pohánkového kubu mám z časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta s pohankovým kubou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AV49

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta s pohankovým kubou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AV49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Veronika.Hrozná: Zkuste zadat ve vyhledávači "jehněčí s nádivkou" a vyjede celá řada receptů, možná, že některý bude ten správný?! Já mám s popisovanou žemlovou nádivkou jen pečené kůzlečí:
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. ;-);-) Zdravím!:-K:-K

Veronika.Hrozna: zkuste naplnit jehněčí velikonoční nádivkou, trochu vylepšenou - místo mléka použít smetanu, na kostičky kvalitní uzené, dost česneku a majoránky. Já dávám ještě naši slaninu, kterou nakládáme s česnekem. Naplněné jehněčí obložím cibulí a hodně slaniny, ale tady se meze nekladou. Podlévám jen po troškách až v polovině pečení, snažím se výpek trochu připékat, aby byl nahnědlý a přípečky svědomitě oškrabuji. Ale musí se to hlídat, aby se to nepřipeklo příliš. Máslo dávám až ve finále.

Moc díky za recept, s těmi opečenými rohlíky to bude mňamka. Zvláštní je ta smetana, běžně v náplních do masa není. Houby tam sousedka nedává , majoránku ano , ale určitě ještě nějaké koření, ale to mi neřekne! Asi jí baví, koukat na mne , jak to její jehněčí tlačím do hlavy!:-D:-D:-D

MamlajdaD: Anička, jahňa kupujem od jedného pána, ktorý ich cez leto vychová, na jeseň príde mäsiar, zabije, vypitvá, naporcuje na diely. Zvyšok si už musím naporcovať do mrazáku sama. Ide to ale rýchlo, lebo mäsiar je pedant a diely sú parádne očistené, odblanené. Platím 6,- € za kilo živej váhy + 3,- za mäsiara. Kupujem jahňa takto už roky. My sme spokojní, pán je spokojný, lebo nemusí kosiť. :-D

Veronika.Hrozna: Asi to nebudeš plniť celé jahňa, nie? To by bolo pre čatu. ;-) Jeden recept na plnené jahňacie mám tu: https://www.toprecepty.cz/recept/25285-plneny-jehn...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...

<3 Nádherný recept! Nemáš náhodou i recept na plněné jehně , sousedka mi ho slibuje aspoň 10 let a furt nic! Ona ho peče na Velikonoce a je to ukrutně dobré! Asi má nějakou vychytávku a nechce prozradit! A jediné co vím, že jsou v tom rohlíky a sníh z bílků.....:-((

Taková dobrota! Masíčko i pohankový kuba! :-8:-Q<3 Jenže já si taky udělám jenom toho kubu (ale i tak si pochutnám, o tom není pochyb:-D;-)). To jehněčí se tady sežene leda před velikonocemi, kolem 300,- Kč za krk, kde je víc kostí než masa a dál se to šplhá na 5 - 6 stovek. Tak recept uložím do oblíbených a uvidíme!;-) Ale receptík je to opravdu skvělý, o tom není pochyb. :yes::-K<3

JanaDorazinova: taky by mi stačil, vypadá moc dobře:-)

JanaDorazinova: Janka smola, už nie je. ;-):-D

Stačil by mi ten pohankový kuba :-). U nás jehněčí stejně neseženu :yes:

Tématické fráze:
jehněčí kyta recepty, jehněčí kýta, top recepty jehněčího masa, jehněčí kýta recept

Suroviny:
kýta jehněčí, česnek, slanina uzená, sůl, pepř mletý, cibule, tymián, pohanka, houby sušené, cibule, česnek, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu