Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na zeleném pepři

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 222 kJ /
531 kcal
Bílkoviny79,67 g
Tuky12,08 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 751 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy23,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na cca 1-1,5 cm plátky. Rozehřejeme sádlo a plátky jater obalená ve směsi mouky a koření opékáme zprudka cca 1-2 minuty z každé strany. Vytáhneme, osolíme a uchováme v teple, nejlépe v alobalu. Krok 2: Do pánve po játrech přidáme nasekanou cibulku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem a provaříme. Pokud se omáčka bude zdát řídká, zahustíme ji trochou solamylu v malém množství vody. Krok 3: Přisypeme zelený pepř a omáčku dochutíme. Vrátíme zpět játra i se šťávou, kterou pustila a společně prohřejeme. Podáváme s rýži nebo hranolky.

Zveřejněno 30. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3vG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3vG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:yes::yes::yes: parádní recept i foto <3:-K

Tématické fráze:
jatra na pepři, v.játra na zeleném pepři, vepřové na zeleném pepri a smetane, vepřová jatra v peprove omacce, vepřová játra na víně se zeleným pepřem

Suroviny:
játra vepřová, cibulka jarní, vývar masový, pepř zelený sterilovaný, sádlo, sůl, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín mletý

Přidat fotografie receptu