Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí paprikáš s houbami

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie687 kJ /
164 kcal
Bílkoviny4,12 g
Tuky6,12 g
Vláknina6,66 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy21,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Větší houby nakrájíme na kousky, menší jen přepůlíme. Krok 2: Na rozehřátý olej v hlubší pánvi vhodíme nahrubo nakrájeno cibuli a necháme zesklovatět. Pak přimícháme sladkou papriku a rajský protlak, necháme krátce osmahnout a hned podlijeme trochou horké vody. Přidáme houby a rajče nakrájené na kostičky a necháme asi 10 minut dusit. Krok 3: K poloměkkým houbám přidáme připravené kousky ryby, papriky nakrájené na proužky, osolíme, opeříme a přidáme i kmín. Podle potřeby ještě přilijeme trochu vody.
Vše lehce promícháme a necháme 10 minut dusit při mírnější teplotě. Už nemícháme, aby se kousky ryby nerozpadly, jen pánví trochu potřásáme. Pro lepší chuť můžeme přidat půl lžičky cukru.
Nakonec zjemníme smetanou a vypneme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s vařenými brambory.

Zveřejněno 1. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí paprikáš s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q3zp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí paprikáš s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q3zp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska aljašská, cibule, houby lesní, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, rajče, protlak rajčatový, smetana na vaření, sůl, pepř, paprika sušená sladká, kmín drcený, mouka hladká, olej, cukr

Přidat fotografie receptu