Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová smaženice na smetaně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 121 kJ /
1 702 kcal
Bílkoviny52,10 g
Tuky147,61 g
Vláknina26,45 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 508 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy29,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby předem pečlivě očištěné nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Cibuli nasekáme nahrubo a zpěníme v pánvi na rozpuštěném másle. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a spolu restujeme, až začne cibule mírně zlátnout. Přidáme houby, kmín, sůl, pepř a po chviličce vejce. Promícháme a jakmile se vejce srazí, zalijeme smetanou. Krok 3: Za občasného míchání vaříme do požadované hustoty. Dle potřeby dochutíme kořením a solí.
Podáváme posypané nasekanou natí petrželky s těstovinami, noky nebo knedlíkem.

Zveřejněno 1. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová smaženice na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r3Ap

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová smaženice na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r3Ap

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby čerstvé, vejce, cibule, máslo, špek, smetana ke šlehání, kmín drcený, sůl, pepř, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu