Postup přípravy
Krok 1: Vykostěný a kůže zbavený bůček a plecko umlít na šajbě 6 až 8 mm. Do pomletého přidat sůl i koření a nutně dobře hnětat, nejlépe v hnětači aspoň 15 -20 minut.
Krok 2: Do šunkovaru vložit sáček a do něj dát uhnětenou směs. Dobře udusat a několikrát bouchnout na tvrdou podložku, ať se ven dostane veškerý vzduch. Sáček zavázat, šunkovar uzavřít a na 24 hodin uložit do lednice.
Krok 3: Po této době vložit šunkovar do vřící vody, ustálit na teplotu 75-80°C a nechat dvě hodiny. Šunkovar potom ochladit a studený dát do lednice aspoň na 12 hodin.
Krok 4: Úplně vychlazenou mozaiku vyjmout ze šunkovaru (jde to lehčeji, pokud se šunkovar pár sekund polije horkou vodou).
Krok 5: Mozaiku vyndáme ze sáčku, otřeme rosol, který buď sníme nebo dáme do nějaké husté polévky.
Zveřejněno 2. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový nářez ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jo3g
Moje poznámka
Vepřový nářez ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jo3g
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 3 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 3 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 3 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 5 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 6 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřová tlačenka v šunkovaru recept,
recepty šunkovar,
šunkovar postup,
šunkovar recept,
bůček v šunkovaru,
recepty do šunkovaru,
recepty v šunkovaru,
vepřový bůček v z šunkovaru,
postup ingrediencí do šunkovače,
bůček že ze šunkovaru,
recepty z šunkovaru,
tlačenka v šunkovaru
Suroviny:
sůl,
pepř bílý,
česnek sušený,
koření
Komentáře