Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový nářez ze šunkovaru

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěný a kůže zbavený bůček a plecko umlít na šajbě 6 až 8 mm. Do pomletého přidat sůl i koření a nutně dobře hnětat, nejlépe v hnětači aspoň 15 -20 minut. Krok 2: Do šunkovaru vložit sáček a do něj dát uhnětenou směs. Dobře udusat a několikrát bouchnout na tvrdou podložku, ať se ven dostane veškerý vzduch. Sáček zavázat, šunkovar uzavřít a na 24 hodin uložit do lednice. Krok 3: Po této době vložit šunkovar do vřící vody, ustálit na teplotu 75-80°C a nechat dvě hodiny. Šunkovar potom ochladit a studený dát do lednice aspoň na 12 hodin. Krok 4: Úplně vychlazenou mozaiku vyjmout ze šunkovaru (jde to lehčeji, pokud se šunkovar pár sekund polije horkou vodou). Krok 5: Mozaiku vyndáme ze sáčku, otřeme rosol, který buď sníme nebo dáme do nějaké husté polévky.

Zveřejněno 2. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový nářez ze šunkovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jo3g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový nářez ze šunkovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jo3g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová tlačenka v šunkovaru recept, recepty šunkovar, šunkovar postup, šunkovar recept, bůček v šunkovaru, recepty do šunkovaru, recepty v šunkovaru, vepřový bůček v z šunkovaru, postup ingrediencí do šunkovače, bůček že ze šunkovaru, recepty z šunkovaru, tlačenka v šunkovaru

Suroviny:
sůl, pepř bílý, česnek sušený, koření

Přidat fotografie receptu