Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na katsudon

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 816 kJ /
912 kcal
Bílkoviny176,82 g
Tuky16,28 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 3,15 g
Sůl7,49 g
Sacharidy13,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsní řízky obalíme klasicky v trojobalu - panko strouhanka je tam důležitá. Smažíme obvyklým způsobem. Dáme vařit rýži, nesolíme. Krok 2: Do pánve dáme vývar, ochutíme sójovkou a střikem rýžového octu, přivedeme k varu, přidáme cibuli na kroužky a na plném plameni redukujeme do změknutí cibule. Krok 3: Hotové řízky nakrájíme na plátky a pokud možno tvarově vcelku vložíme do zredukovaného vývaru s cibulí, stále ještě na plotně na plný výkon, polijeme rozšlehaným vajíčkem (nebo nalijeme do vývaru vedle řízku), necháme vejce trochu ztuhnout. Krok 4: Do misky dáme rýži, nahoru položíme plátky řízku s vejcem a přidáme trochu sosu s cibulí. Kdo chce, posype petrželkou a chilli papričkou.

Zveřejněno 4. 10. 2019

Poznámka autorky Eja57

Katsudon je tradiční japonské jídlo - ve volném překladu znamená vepřový řízek v misce s rýží. Existuje hodně variací, i ta s kuřecím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na katsudon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0xJL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na katsudon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0xJL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

magdalenka: V tom prvom odkaze je cena 5 € za kilo, čo sa mi veľa nezdá. Napr. v tomto recepte na 2 prsné rezne tej strúhanky veľa nepôjde. ;-)

magdalenka: áno, súhlasím, rezně pre desať ĺudí bysom z něj tiež nerobila, ale v niektorých receptech má zmysel:-K

tejaja: Väčšinu potravín kupujem mimo Slovenska, kde sa viac zdržujem. Cena je taká, ak sa dobre pamätám, mohla som sa pomýliť, ja sa s číslami veľmi nekamarátim. Odchádzam na dovolenku, tak už do obchodu nejdem, inak by som sa pozrela. Ale aj 10 éčiek za kilo, ako dáva Eja, sa mi zdá (už z princípu) veľa.

bofinka: :yes: ten výsledný tvar je podle mne podstatný, složení toastového chleba je v podstatě stejné jako u originál panko...děkuji za prima návod
Fígl není ve složení, ale ve struktuře. Při smažení skoro nenasákne tuk - je to dobře vidět, když se přeloží řízek k odsátí tuku na ubrousek a trojobal zůstane křupavý i při ponoření do sosu na chvíli - proto jsem v receptu panko udávala jako dost důležitou ( no a mně chutná - kuřecí řízky jinak nedělám)

Panko strouhanku si udelate tak, ze zbavite bily toustovy chleb kurky, nakrajite ho na vetsi kusy (cca 10 cm) a nechate ho mirne zaschnout - cca 2 dny. Pak ho nastrouhate na hrubem struhadle (typu okurkovy salat) .
V mixeru Vam vzniknou jen vetsi drobky, ale panko strouhanka ma mit ve vysledku tvar slzy. Lze pouzit i mixer, ale chce to sablonu na okurkovy salat, ne pouze obvykle dlouhe noze

magdalenka: já kupuji na Rohlíku 200 g za 50 kč....

Lenunka: jojo, taky to jde, ale originál panko je prostě jiná, jsou to takové jako jehličky...já už klasickou vůbec nepoužívám, dle charakteru receptu buď panko nebo kukuřičnou strouhanku...

já jsem četla, že pokud někdo nemá panko strouhanku, stačí rozmixovat toustový chléb, ne na kaši:-), a obalit to v něm
https://www.womanonly.cz/panko-strouhanka-naucte-s...

magdalenka: áno, rozdiel je naozaj veľký, ále možeš aj obyčajnú strúhanku....

Krásny recept, zrozumiteľný popis. Panko nekupujem, zdá sa mi 20 euro za kilo veľa. Myslíš, že je to naozaj poznať na výsledku, ak použijem obyčajnú strúhanku?

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka, vejce, strouhanka, rýže jasmínová, vývar masový, cibule, omáčka sojová, ocet rýžový, vejce, petrželka

Přidat fotografie receptu