Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 763 kJ /
3 051 kcal
Bílkoviny103,75 g
Tuky248,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 7,75 g
Sůl19,00 g
Sacharidy94,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky.
Zapékací mísu obložíme anglickou slaninou, na dno dáme vrstvu brambor, posolíme a okořeníme, zakryjeme šunkou a posypeme nastrouhaným sýrem a opět opakujeme vrstvení. Horní vrstva končí sýrem. Krok 2: Anglickou slaninu překryjeme, zatížíme talířkem a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu při 170 °C dozlatova.

Zveřejněno 5. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3p6

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3p6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

zdenka.s: To jsem rád... a jde to i bez remcání casino!:-D

casino:Já nejsem v kroužku jazyka českého, já jsem na Topreceptech.:-Q

pavelk : děkuji za super video ,pro takové méně nadané kuchařky ,leč nadšeně vařící a pečící :-) jako jsem já :-D k nezaplacení
Dodala bych k Eje57: francouzské brambory na neděli ;-) vypadají krásně :yes:

"Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny"
Eja57: maris:
No, rcp jsem otevřel až po vašich komentářích, neb mně se spíše otevírá kudla v kapse když vidím v názvu župánky či kabátky...8-(
...ale jinak to má chlapec pjééékne:yes:

pavelk:
"Horní vrstva končí sýrem. ... Anglickou slaninu překryjeme, "
Nebylo by lepší: Anglickou slaninOu překryjeme,..., he :-)

maris: Už jsem recept i postup opravil.

pavelk: díky, tak na video jsem se nedívala:-). Možná by nebylo od věci to uvést do postupu ( zatížit talířkem ), tady na Topkách. Není moc šikovné hledat něco v odkazech a dívat se kvůli tomu na videa, jen proto, aby se vyjasnil postup. Jak chceš, je to na Tobě;-):-8

pavelk: ale i název někdy naláká k přečtení, a tohle navíc hezky popisuje co budeme vlastně vařit...za mne :yes::yes::yes:

maris: Ve videu, který je v odkazu to je zatížené talířkem po celou dobu pečení..

pavelk: já bych se chtěla zeptat - to je zatížené během pečení ? V tom případě čím ? Nějak mě nic nenapadá;-):-)

cathleen: Díky, dobrá rada. Ono je někdy kumšt vymyslet vymyšlené.:yes:

pavelk: pokud budeš potřebovat požít název, který tu už je, přidej k němu číslovku (2, 3 - jak je třeba) ;-) - máme tu takových hodně.

Eja57: To máš pravdu, ale tady se vyžadují názvy receptů, které se neopakují.:-K

Líbí se mi název:yes: Jsou to sice takové "francouzské brambory" po sto padesáté, ale trochu jinak, jak vidím pekl jsi v kulaté formě a je z toho takový hezký dortík...:-K

Tématické fráze:
anglická slanina recept, brambory s anglickou slaninoů, zapečené brambory na slanině, zapečené brambory

Suroviny:
brambory, slanina anglická, sýr tvrdý, šunka, sůl, pepř, paprika,

Přidat fotografie receptu