Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická koprová omáčka s vejcem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 678 kJ /
1 835 kcal
Bílkoviny35,70 g
Tuky115,08 g
Vláknina2,51 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 514 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy163,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.  Krok 2: K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr, česnek a necháme cca 5-7 minut provařit. Ke konci vaření přidáme nadrobno nasekaný kopr a po lžičkách dle chuti ocet (cca 4-5 lžiček).   Krok 3: Podávala jsem s vařeným vejcem a knedlíkem (Je možné přidat třeba vařené hovězí plátky.).

Zveřejněno 6. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická koprová omáčka s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická koprová omáčka s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

rihana: :-O snaha o co se cení???přidat padesátou koprovku - s česnekem a s jíškou z maizeny???:-O

rihana: až na ten škrob v jíške...:-8

Až na ten česnek postup celkem odpovídá klasické koprovce, jen ta fotka se moc nepovedla. Ale snaha se cení. ;-)

hosta: to je Lenčina specialita:-(( a ještě tomu dá název "klasická"...to udělat já tak mě moje babička bude chodit v noci strašit:-D

... a zas ta "jíška" ze škrobu:omg:

Lenunka: Já jsem se nad tím česnekem taky pozastavila. A podle fotografie mi i připadá, že ten kopr je ze skleničky. Nebo že by jedině bylo uvařený do mrtva.
Ale jak se říká 100 lidí, 100 chutí, 100 receptů;-)
I když jsem se taky třeba setkala s úpravami klasických receptů a to třeba na kuře na paprice, kde v omáčce byl špek. A mě málem omejvali a nechtěla jsem to jíst:-D

česnek do klasické koprovky?:-O

:-O ta "klasická" mě teda dostala....

Tématické fráze:
koprovka s vejcem, koprová omáčka se škrobem, koprová omáčka se smetanou, vejce recepty

Suroviny:
kopr čerstvý, škrob kukuřičný, máslo, cukr, česnek, sůl, ocet, olej rostlinný, mléko plnotučné

Přidat fotografie receptu