Zase takový hospodský guláš doma
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 893 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,32 g |
| Tuky | 40,81 g |
| Vláknina | 17,05 g |
| Cholesterol | 215 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 36,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky. Rozpálíme sádlo a na středním plameni na něm pomalu opékáme všechnu cibuli se špetkou soli. Pěkně pomalu, mícháme a snažíme se docílit rovnoměrně opečené cibule, která má jednolitou zlatavou nebo zlatohnědou barvu.
Krok 2: Když je cibule hotová, zaprášíme ji kmínem. Přidáme papriku. Krátce zamícháme, paprika nesmí zhořknout.
Krok 3: Hned poté přidáme do kastrolu maso. Maso krátce restujeme, pak ještě osolíme. Přidáme protlak, který také zarestujeme. Dobře promícháme.
Krok 4: Nakonec vše podlijeme horkým vývarem. Tekutiny dáme jen tolik, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni potom dusíme tak 2 až 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Dusíme jen s jemnými bublinkami s pootevřenou poklicí. Nechte gulášek pěkně probublávat. V průběhu podle potřeby ještě doplňujeme vývar, aby se maso dusilo a nevysušovalo. Můžete ještě přidat bobkový list, pro chuť.
Krok 5: Můžeme zahustit moukou rozmíchanou ve vodě nebo nastrouhaným starým chlebem. Volím osvědčenou mouku. Lžička hladké mouky postačí. Ještě chvilku povaříme. Necháme dojít.
Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem a podle chuti i s kolečky cibule.
Zveřejněno 6. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zase takový hospodský guláš doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MryG
Moje poznámka
Zase takový hospodský guláš doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MryG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 2 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 4 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 5 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 6 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 8 hodinami
Tématické fráze:
hospodský guláš,
hospodský hovězí guláš zahuštěný starým chlebem,
guláš z karabacku,
recepty z karabáčku
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
vývar hovězí
Komentáře (1)