Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 689 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny45,57 g
Tuky108,01 g
Vláknina38,83 g
Cholesterol 847 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,63 g
Sacharidy35,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou smaženicí, pevně uzavřeme jehlicí nebo provázkem, osolíme je a opepříme. Krok 2: Smaženice: na polovině drobně pokrájeného špeku osmažíme jemně nakrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme zhruba polovinu pokrájených, spařených a scezených hub, které dochutíme stroužkem česneku, kmínem, pepřem a solí. Po krátkém smažení a rozvonění, přidáme vejce a za stálého míchání smažíme do jejich ztuhnutí. Smaženici odstavíme a necháme zchladnout. Krok 3: V kastrolu se lžící sádla osmažíme pokrájený zbylý špek s cibulí lehce dozlatova. Do kastrolu vložíme připravené plněné kapsy osmažit z obou stran, přisypeme zbylé okapané houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem a nasekaným česnekem, ještě krátce smažíme a zalijeme cca 400 ml vývaru. Krok 4: Pod poklicí dusíme do změknutí masa na mírném ohni, občas promícháme, otočíme a dolijeme dle potřeby vývarem. Nakonec z kapes vyndáme jehly nebo sundáme provázky a omáčku zahustíme troškou jíšky nebo záklechtkou, provaříme a dle chuti můžeme ještě dochutit. Krok 5: Podáváme s bramborovou přílohou, noky, rýží nebo těstovinami.

Zveřejněno 8. 10. 2019

Poznámka autora recepty73

Kdo má rád smetanové omáčky, může nakonec omáčku zjemnit smetanou ke šlehání dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3wk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3wk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Skvělý recept.

:yes::yes::yes: recept je pěkný, fotečka také <3jen kde vzít houby :-K

zdenka.s: ...:-K:-D:-K

magdalenka: ...děkuji:-K:-K:-K ...ano, smetanovou houbovou omáčkou máme taky moc rádi, ale sem jsem ji nedával, abychom nejedli pořád jen smetanovou;-) , ale určitě ji tam můžeme přidat;-):-Q

To bude na stopro dobrota :yes: všechno mám,až na ty houby :-) tak zítra vyšlu manžela do lesa a bude oběd. Recept se mi moc líbí :-K

Ešte smotanu do omáčky a som v siedmom nebi...:yes: Krásny recept!

Anna Kocikova: ...děkuji, věřte, že bylo;-)...jinak bych ho ani nezveřejňoval;-):-K:-K

Jídlo vypadá velice dobře a věřím,že tak i chutná:-Q:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, houby čerstvé, cibule, sádlo, špek uzený, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, vejce, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu