Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Vylepšené" bramborové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 080 kJ /
497 kcal
Bílkoviny25,96 g
Tuky17,27 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 822 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy57,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev dáme sádlo, ale může být i olej a na drobné kostičky nakrájenou slaninu, kterou necháme trochu povolit. Pak k ní přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, obojí společně osmažíme dokřupava a necháme vychladnout. Krok 2: Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme je najemno do mísy. Přidáme dětskou krupici, mouku, vajíčka, sůl, pepř, ocet, drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku, vše částečně smícháme a nakonec do této hmoty zapracujeme osmažený obsah z pánve. Ruce jsou nejlepší pracovní nástroj :-) Krok 3: Z těsta tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, vkládáme je do vroucí osolené vody, po chvíli je nejlépe silikonovou stěrkou podebereme a ne příliš prudce je uvaříme.

Zveřejněno 13. 10. 2019

Poznámka autorky yanull

U těchto knedlíků opravdu záleží na varném typu brambor, nejlépe by byl C, ale i B je dostačující. Rozhodně je nezkoušejte z lojovité salátové odrůdy, ta se při strouhání "maže" a byla by to zbytečná práce. Záměrně zde neuvádím množství, dělám vše od oka, jen odhaduji, že na 1 kg brambor dávám 2 vajíčka. Většinou se dává do knedlíků hrubá mouka, ale dávám větší množství dětské krupice a pak to jen doladím polohrubou moukou, knedlíky se mi s ní zdají jemnější.

Kapička octu je prevence proti rozvaření, ale i bez ní se mi to nestalo.

Při vaření jakýchkoliv knedlíků, dávám do vody lžičku sádla nebo oleje, pak nejsou okoralé.

Rohlíky bramborové těsto nakypří a voňavá slaninka jim přidá na chuti. Věřím, že si je také oblíbíte, když je pošlu mamince, tak je jí samotné, ani nemusí mít to ostatní :-)

Podáváme je k omáčkám, ale i ke špenátu, dělala jsem je jednou k jehněčímu, prostě jak je libo.

Můžete se řídit vlastním receptem na bramborové knedlíky a jen do nich zapracovat tu slaninu a rohlíky.

Občas do nich dávám i předem smaženou cibuli /kupovanou/, ale tyto jsou bez ní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Vylepšené" bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pxn1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Vylepšené" bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pxn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:yes:
rohlíkové kostičky i do svého ( úplně jiného než tento) brknedlíku občas dávám a s tou slaninou to musí být:yes::yes:

Tématické fráze:
bramborové knedlíky recept, bramborové knedlíky recept, recepty na bramborove knedliky, vylepšený knedlík s vajivkem, recepty bramborové knedlíky, jaka mouka se dava do bramborovych knedliku

Suroviny:
brambory, krupice dětská, mouka polohrubá, vejce, pepř bílý mletý, petrželka zelená, rohlík, sádlo, ocet

Přidat fotografie receptu