Hřibová čalamáda
Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso, do leča, nebo do rizota.
Suroviny pro 1 dávka
10 středních sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 458 kJ / 2 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,00 g |
Tuky | 8,40 g |
Vláknina | 136,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24,24 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na plátky. Hřiby 5 minut povaříme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev a necháme ho vychladnout.
Krok 3: Hřiby, cibuli i papriku napěchujeme do čistých, dobře umytých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Necháme 24 hodin uležet.
Krok 4: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Moje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 7 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 8 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 8 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 3 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 5 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 5 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 6 hodinami
Tématické fráze:
hřibová omáčka,
čalamada s hřibama,
čalamada se žampiony,
hřibové lečo,
čalamada,
vaječina z hřibu,
facebook josef stehlik,
nálev na hřiby,
houbová čalamáda,
jak sterilizovat žampiony,
lečo s hřibama,
hřibovová čalamáda,
kuchařka recepty čalamáda,
hřibová kuchařka,
hriby recepty,
hřiby v nálevu,
hribova omacka recept,
hřiby se zelim,
čalamada s žampiony,
vajecina s hriby
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
paprika čerstvá červená,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list
Komentáře (7)