Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřibová čalamáda

Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso, do leča, nebo do rizota.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Stehlik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 24 hodin uležení

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 24 hodin uležení)

Suroviny pro 1 dávka

10 středních sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 458 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny55,00 g
Tuky8,40 g
Vláknina136,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24,24 g
Sůl60,00 g
Sacharidy500,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na plátky. Hřiby 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Krok 2: Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev a necháme ho vychladnout. Krok 3: Hřiby, cibuli i papriku napěchujeme do čistých, dobře umytých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Necháme 24 hodin uležet. Krok 4: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.

TIP: Jak zavařit smaženici z hub

Zveřejněno 21. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APq1

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APq1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jani, buď v klidu...:-) Každý slušný člověk by za fotku poděkoval, víš? ;-)

Já tomu taky teda nerozumím. V receptu jsou hřiby, paprika, cibule. Co vám tam chybí?:-O Akorát jsem použila hřiby, ne žampiony.

Irena Vulovičová 16. 7. 2016 16:48
Jana Remkova: Děkuji za receptík,tento neznám ,ale určitě vyzkouším:

pan stehlik a preco si myslite, ze toto foto nezodpoveda receptu...vidim tam hriby aj papriku aj cibulu....

...dělám tento salátek roky a vždycky se sní jako první...Houbový salát ...:yes::yes::yes:

Výborná čalamádka..doma ji už léta děláme..dávám pod masi,do leča..:yes:

Tématické fráze:
hřibová omáčka, čalamada s hřibama, čalamada se žampiony, hřibové lečo, čalamada, vaječina z hřibu, facebook josef stehlik, nálev na hřiby, houbová čalamáda, jak sterilizovat žampiony, lečo s hřibama, hřibovová čalamáda, kuchařka recepty čalamáda, hřibová kuchařka, hriby recepty, hřiby v nálevu, hribova omacka recept, hřiby se zelim, čalamada s žampiony, vajecina s hriby

Suroviny:
houba hřib, cibule, paprika čerstvá červená, voda, ocet, cukr, sůl, koření nové koření, pepř celý, bobkový list

Přidat fotografie receptu