Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně pečená s mletým masem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni hokkaido o průměru cca 15 cm důkladně omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Vybereme semeník a začneme tvořit: česnekem utřeným se solí vnitřek obou polovin dýně důkladně vymažeme a to i na jejich cca centimetrových okrajích. Takto vymazané "bábovičky" ve stejném rozsahu posypeme vegetou. (Kdo neuznává vegetu, mírně přisolí). Na dno báboviček nasypeme trochu rozmarýnu. Krok 2: Nyní budeme potřebovat mleté maso, které upravíme stejným způsobem, jako když děláme karbanátky (karbanátky se připravují různě, já do nich přidávám syrovou drobounce pokrájenou cibuli a pro účel naplnění báboviček nesmí chybět hořčice). Nyní mletým karbanátkově upraveným masem vnitřek báboviček naplníme tak, aby maso kopírovalo vnitřek báboviček asi tak o síle 2 cm. V bábovičkách musí zůstat stále ještě důlek.

Tento důlek naplníme fazolkami uvařenými v zeleninovém vývaru (vývar slijeme a použijeme na polévku) a fazolky promícháme s trochou se solí utřeného česneku. Fazolkami naplníme důlek do kopečka. Posypeme bohatou vrstvou čerstvé bazalky a strouhaným sýrem. Krok 3: Hlubší pekáček vyložíme pečícím papírem, lehce ho potřeme olejem a bábovičky do něj vložíme. Zapékáme při cca 190 stupních C asi tři čtvrti hodiny. Na talíři bábovičku obložíme krájenými rajčaty, krájenými paprikami a krájenými okurkami. Krok 4: Brambory nepřidáváme, protože pečená dýně dokonale supluje brambory a celková váha jedné hotové bábovičky činí skoro tři čtvrti kg. Po jejím snězení by odfukoval i těžce upracovaný dřevorubec. Proto jako přílohu volíme jakkoli upravenou, ale už jen čerstvou syrovou zeleninu. Krok 5: Fantazii se meze nekladou, proto lze v důlku bábovičky využít i vařenou a v osmažené strouhance promíchanou krájenou brokolici, květák, nebo jen rozklepnuté vajíčko.

Zveřejněno 14. 10. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept je opsaný z jedné zahrádkářské diskuze, a je tak pěkný, že by byl hřích ho sem nepřidat. Je to anonymní diskuze, takže jméno autora receptu neznám, ale když se přihlásí, ráda za recept poděkuji a jméno k receptu přidám. Recept jsem mírně upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýně pečená s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3YN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýně pečená s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3YN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

MamlajdaD: Díky. :-K Tekvice a dyne sú jednou z mojich najobľúbenejších zelenín, takže s nimi si vždy prídem na svoje. ;-)

tejaja (moderátorka): Super!!! :-D:-K Parádně jsi to uvařila, <3 děkuji moc za vyzkoušení! :-?:-8:-D A z pochvaly receptu mám také velkou radost. Díky těm tvým báječným fotkám :-K:yes:<3 ten recept určitě někdo další také vyzkouší a pochutná si! Mám z toho opravdu velkou radost a navíc jsi to moc pěkně načasovala, teď je čas dýní! :yes::-! Ještě jednou ti za to moc děkuji a přeji mnoho zdaru ve všem! :-K:-K:-K

Chutné, veľmi dobré jedlo. Mala som svoje 2 tekvičky, tak som ich použila. Do 2 polovíc som dala fazuľka, do ďalších dvoch vajíčko. Oba spôsoby chutnali. ;-):yes:

Tématické fráze:
máslová dýně s mletým masem, recept pečená zelenina s mletým masem, máslová dýně pečená s mletým masem, máslová dýně plněná mletým masem, dýně s mletým mletým masem, áslová dýně s mletým mletým masem, máslová dýně recepty s mletym masem, pečená dýně hokaido s masem, pečená dýně s masem, jak využít vnitřek dýně hokaido, zapečena dýně hokaido s mletym masem a smetanou

Suroviny:
dýně hokkaido, česnek, vegeta, rozmarýn, maso mleté, fazolky zelené, sýr strouhaný, olej

Přidat fotografie receptu