Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapékané s lesními houbami a arašídovým máslem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 331 kJ /
1 513 kcal
Bílkoviny49,33 g
Tuky32,38 g
Vláknina46,40 g
Cholesterol 57 mg
Sodík 765 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy232,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maličké zemiaky uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájané huby. Krok 3: Do olejom vymasteného pekáčika dáme na polovice nakrájané zemiaky. Osolíme. Krok 4: Na zemiaky rozložíme orestované huby a opäť jemne osolíme. Krok 5: Posypeme hráškom a kukuricou. Krok 6: V mlieku na slabom ohni rozpustíme arašidové maslo a vmiešame do smotany. Zalejeme zemiaky a posypeme semienkami. Krok 7: Pečieme v rúre na 180°C dozlata. Podávame so šalátom.

Zveřejněno 17. 10. 2019

Poznámka autorky tejaja

Na takéto zapekanie používam maličké zemiačky do priemeru 3 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapékané s lesními houbami a arašídovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqjX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapékané s lesními houbami a arašídovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqjX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, houby lesní, kukuřice, hrášek, olej, smetana kysaná, mléko, máslo arašídové, semínka lněná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu