Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 247 kJ / 6 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,63 g |
| Tuky | 307,43 g |
| Vláknina | 35,75 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 886 mg |
| Sůl | 2,89 g |
| Sacharidy | 758,19 g |
Postup přípravy
Suchou směs jsem ještě prosela, protože jsem v ní měla hrudky z kakaa. Poté jsem suchou směs postupně přidávala do žloutkové směsi. Krok 3: Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který postupně zapracujte do kakaové směsi. Krok 4: Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
Plech vložte do předehřáté trouby na 160°C a korpus pečte 30 minut. Krok 5: Na vychladlý korpus rozetřete meruňkovou marmeládu. Krok 6: Teď na řadu přijde šlehačka. Tu vyndejte z lednice, sundejte folii a šlehačku vyšlehejte do tuha. Dále připravte banán, který nakrájejte na silnější kolečka. Krok 7: Na marmeládu naneste asi třetinu šlehačky a rozetřete ji. Na šlehačku navrstvěte banán. Banán nemusíte krájet na kolečka, můžete ho do řezů dát celý. Na banány opět naneste zbylou šlehačku a rozetřete ji. Krok 8: Posledním krokem je příprava polevy. Šlehačku dejte zahřívat. Jakmile dojde k varu, nasypte do ni čokoládu, nechte minutku stát a poté vše vymíchejte v hladkou ganache. Protože ganache byla na polevu příliš hustá, naředila jsem ji ještě trochou zahřáté smetany. Krok 9: Polevu nechte zchladnout, aby se šlehačka pod ní neroztekla. Poté polevu naneste na řezy, rozetřete a dejte vychladit do lednice. Krok 10: Pokud vám zbude šlehačka, můžete jednotlivé kostky řezů dozdobit. Řezy jsem krájela nožem nahřátým v horké vodě. Po každém řezu jsem nůž otřela od řezů, opět nahřála ve vodě, otřela a krájela. Takto by se vám měl povést čistý řez.
Zveřejněno 17. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kubánské řezy (pařížská šlehačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG5Q
Moje poznámka
Kubánské řezy (pařížská šlehačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG5Q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
pařížské řezy,
řezy s pařížskou šlehačkou,
parizske rezy recept,
kubánske rezy,
pařížská šlehačka,
šlehačkové řezy,
recepty s pařížskou šlehačkou,
řezy se šlehačkou,
recept na pařížskou šlehačku,
šlehačkové pařížské řezy recept,
recept ze slehacky,
kubanske řezy recept,
parizska slehacka recepty,
řezy se se slehackou,
co s pařížskou šlehačkou,
recept s pařížskou šlehačkou,
pařížská šlehačka recept,
recept na řezy ze šlehačky,
kubánský rezy nejlepší recept,
lehka parizska slehacka ze smetany
Suroviny:
smetana,
čokoláda,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
olej,
žloutek,
prášek do pečiva,
bílek,
sůl,
marmeláda meruňková,
banán,
smetana ke šlehání,
čokoláda
Komentáře (2)