Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánské řezy (pařížská šlehačka)

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 247 kJ /
6 273 kcal
Bílkoviny101,63 g
Tuky307,43 g
Vláknina35,75 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 886 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy758,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou smetanou, nechte minutu stát a poté vše důkladně promíchejte. Smetanu zakryjte potravinovou folií, nechte vychladnout a uložte do lednice. Krok 2: Druhý den upečte korpus. Do mísy od robotu dejte žloutky a krupicový cukr. Během šlehání připravte polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao a vše promíchejte. Do žloutkové směsi nalijte olej, mléko a prošlehejte.
Suchou směs jsem ještě prosela, protože jsem v ní měla hrudky z kakaa. Poté jsem suchou směs postupně přidávala do žloutkové směsi. Krok 3: Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který postupně zapracujte do kakaové směsi. Krok 4: Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
Plech vložte do předehřáté trouby na 160°C a korpus pečte 30 minut. Krok 5: Na vychladlý korpus rozetřete meruňkovou marmeládu. Krok 6: Teď na řadu přijde šlehačka. Tu vyndejte z lednice, sundejte folii a šlehačku vyšlehejte do tuha. Dále připravte banán, který nakrájejte na silnější kolečka. Krok 7: Na marmeládu naneste asi třetinu šlehačky a rozetřete ji. Na šlehačku navrstvěte banán. Banán nemusíte krájet na kolečka, můžete ho do řezů dát celý. Na banány opět naneste zbylou šlehačku a rozetřete ji. Krok 8: Posledním krokem je příprava polevy. Šlehačku dejte zahřívat. Jakmile dojde k varu, nasypte do ni čokoládu, nechte minutku stát a poté vše vymíchejte v hladkou ganache. Protože ganache byla na polevu příliš hustá, naředila jsem ji ještě trochou zahřáté smetany. Krok 9: Polevu nechte zchladnout, aby se šlehačka pod ní neroztekla. Poté polevu naneste na řezy, rozetřete a dejte vychladit do lednice. Krok 10: Pokud vám zbude šlehačka, můžete jednotlivé kostky řezů dozdobit. Řezy jsem krájela nožem nahřátým v horké vodě. Po každém řezu jsem nůž otřela od řezů, opět nahřála ve vodě, otřela a krájela. Takto by se vám měl povést čistý řez.

Zveřejněno 17. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské řezy (pařížská šlehačka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG5Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské řezy (pařížská šlehačka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG5Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vyzkouším, mám ráda zákusky se šlehačkou a Kubánský dort, původní dezert, tak ten mám moc ráda. Jen já teda marmeládu dávat nebudu, to se dává, aby tak nevysychal piškot a prodloužil dobu trvanlivosti, ale mě to tam nechutná. Spíš, co mám poznámku, proč je na konci napsaná ganache? To jsme u Masterchefa? Je nějak těch cizích nápisů a jmen moc všude. Jsme v Čechách, prostě je to čokoládová poleva. Takhle ji dělám běžně, že naředím, ne smetanou, ale mlékem, prostě poleva :-)

Tématické fráze:
pařížské řezy, řezy s pařížskou šlehačkou, parizske rezy recept, kubánske rezy, pařížská šlehačka, šlehačkové řezy, recepty s pařížskou šlehačkou, řezy se šlehačkou, recept na pařížskou šlehačku, šlehačkové pařížské řezy recept, recept ze slehacky, kubanske řezy recept, parizska slehacka recepty, řezy se se slehackou, co s pařížskou šlehačkou, recept s pařížskou šlehačkou, pařížská šlehačka recept, recept na řezy ze šlehačky, kubánský rezy nejlepší recept, lehka parizska slehacka ze smetany

Suroviny:
smetana, čokoláda, mouka polohrubá, cukr krupice, kakao, mléko, olej, žloutek, prášek do pečiva, bílek, sůl, marmeláda meruňková, banán, smetana ke šlehání, čokoláda

Přidat fotografie receptu