Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z rakytníku/goji

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 552 kJ /
3 956 kcal
Bílkoviny112,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina104,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy816,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut. Krok 2: Přidáme krupicový cukr a kyselinu citronovou, zamícháme, aby se cukr rozpustil a nalijeme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a dáme na 15 minut dnem vzhůru. Pak otočíme a necháme vychladnout. Otáčíme kvůli tomu, aby neztuhla marmeláda, takhle sjede pěkně dolu.

Zveřejněno 17. 10. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Musíme bez přestání míchat, dokud máme marmeládu na plotýnce, jinak by se přichytila na dně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z rakytníku/goji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YKjM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z rakytníku/goji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YKjM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Hambro: Já už mám rakytník zpracovaný, většinu mám medicínu, teď sklízím hodně goju, tak jsem otrhala rakytník co jsem nechala na zobání, ale neodšťavňovala jsem to na mašince, ale rozmixovala a přecedila přes cedník. Protože už nesuším slupky a zrníčka, není sluníčko. Goju mixuju.:-K

Jaromira18:
Díky. Myslela jsem si, že to tak je. Mám hodně rakytníku, tak vyzkouším :-K

casino: Vážím šťávu, cukr dávám, když to někomu dám, pro sebe nepřidávám, nemám ráda sladké. Dávám si ji do jogurtu.:-K

Hambro: Já vážím vylisovanou šťávu.

Hambro:
Jj, máte pravdu;-)
***
1 želírovací cukr 4:1 znamená že na 200 g krupicového cukru se použije 800 g goji (rakytníku) tedy šťávy (jak stojí v postupu)
Ááá nééébo 800g plodů, ale budete z toho mít džem, si myslím :-)

Prosím, mám dotaz. Mám vylisovat 800 g rakytníku nebo té vylisované šťávy má být 800 g?
Z receptu to není jasné, ale myslím, že se jedná o šťávu, že? ;-)

Tématické fráze:
jak vylisovat rakytník, prosim o recept na z rakytníku, marmeláda z goji

Suroviny:
goja, cukr krupice, cukr, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu