Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 684 kJ /
1 598 kcal
Bílkoviny50,56 g
Tuky30,27 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 5,69 g
Sůl13,97 g
Sacharidy262,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bosáky:
Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v těsto, které dáme na 20-30 minut odpočinout (aby se provlhčily kostičky housky). Pak tvoříme malé kulaté knedlíčky velikosti maximálně tenisového míčku a vaříme je ve vroucí vodě 12-15 minut. Krok 2: Zelí:
Zelí vymačkáme od nálevu, prolijeme ho 1 dl vody, opět vymačkáme, ale jak šťávu, tak vodu vymačkanou ze zelí nevyléváme. Potom vymačkané zelí překrájíme na menší kousky.
Na tuku osmahneme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, usmažíme jí skoro do červena. Přidáme připravené zelí, podlijeme trochu vodou, opatrně přisolíme, přidáme 4 polévkové lžíce cukru, pokud máme rádi nasládlejší zelí, nebo 2 lžíce cukru, pokud máme rádi kyselejší. Zelí za občasného podlévání dusíme doměkka, přitom ochutnáme a chuť doladíme (každé zelí nemá stejnou chuť). Jestli máme zelí málo kyselé, přilijeme potřebné mnžství uschované zelné šťávy. Pokud mi šťáva zbyde, tak jí vypiji, ovšem jenom z dobrého zelíčka. Nakonec zelí zahustíme jablkem, nastrouhaným na jemném struhadle. Povaříme malou chvíli a podáváme. Jablko dodá zelíčku skvělou, trochu navinulou chuť i vůni. Pokud nemám jablko, zahušťuji jemně nastrouhaným bramborem, ale s jablkem je to rozhodně lepší.

Zveřejněno 20. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3X1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3X1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
knedliky pecenemu k masu, jihočeské bosaky, dobre knedliky k pecenemu masu, knedlik k pecenemu masu, bosáky polohrubá mouka, bosaci knedlíky recept, recept bosáky s červeným zelí, kysele zeli k pecenemu masu, bosaky se kysaným zelím

Suroviny:
rohlík, brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, sádlo, špek uzený, cibule, zelí kysané, sůl, kmín celý, cukr, jablko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu