Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Farma Bezdínek Farma Bezdínek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 412 kJ /
816 kcal
Bílkoviny12,12 g
Tuky23,28 g
Vláknina43,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji či másle restujte cibuli, dokud nezesklovatí. Nasypte cukr a nechte zkaramelizovat. Poté zalijte octem, zredukujte a přilijte červené víno (pokud možno kvalitní suché či polosuché, zkrátka takové, jaké chcete během vaření degustovat). Krok 2: Restujte tak dlouho, dokud se neztratí asi polovina tekutiny. Pak přidejte rajčátka, česnekové stroužky vcelku, osolte, opepřete a nechte spojit rajčata se základem. Krok 3: Po asi pěti minutách přilijte vývar nebo vodu a povařte rajčata doměkka, aby se dala hladce rozmixovat – to bude trvat dle druhu rajčat 10–20 minut. Krok 4: Polévku podávejte ozdobenou lístky bazalky či bazalkovým pestem, lžičkou smetany a pár kapkami olivového oleje.

Zveřejněno 21. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3Pq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3Pq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dokud nezesklovati

Suroviny:
cibule, olej olivový, cukr třtinový, ocet balsamiko, víno červené, rajče cherry, česnek, pepř, bazalka čerstvá, smetana, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu